Stigla je nova romantična H&M kolekcija iz koje želimo baš sve

Stigla je nova romantična H&M
kolekcija iz koje želimo baš sve

Kada nešto volite onda se o tome želite i brinuti, zar ne? Tako to funkcionira u prijateljstvu, ljubavi, obitelji, ali i svim ostalim stvarima koje cijenimo. Među njima je i naša odjeća koju pomno biramo. U posljednje vrijeme sve je jače izražen trend recikliranja i održive mode uz koju razmišljamo što i koliko kupujemo, a kada kupujemo osjećamo se bolje znajući da se radi o recikliranom materijalu s kojim manje zagađujemo okoliš. Upravo su o ovim vrućim temama razmišljali u H&M-u prilikom pokretanja inicijative za održivost – Innovation Stories. U sklopu nje nastala je ekskluzivna peta kolekcija prožeta romantikom – Cherish Waste.

Cherish Waste s porukom “From the ex to the next”

Cherish Waste kolekcija napravljena je sa zamisli da se voli, nosi i dijeli. Zbog toga svi komadi iz ove kolekcije dolaze s naljepnicama na kojima se nalazi simpatični slogan „From the ex to the next“. Ispod toga vlasnici odjeće mogu napisati poruke za slijedećeg vlasnika kada odjeću odluče podijeliti dalje. Inicijativa Innovation Stories posvećena je promicanju pionirskih novih materijala, tehnologija i procesa. Zato je upravo za ovu kolekciju brend odlučio istražiti kako se mogu tretirati tkanine i materijali koji se često smatraju otpadom. Pitali su se mogu li se ti materijali bolje iskoristiti i cijeniti.

Rezultat ovih pitanja je strastvena kolekcija prožeta ljubavi i brigom Cherish Waste. Kombinacija hrabrih proporcija s vrhunskim materijalima napravljenim od otpada ono su što krasi ovu kolekciju. Neki od tih materijala po prvi se put mogu naći u H&M-u, a uključuju MIRUM®, recikliranu svilu i AirCarbon™. Zvijezda ove kolekcije svakako je ružičasta haljina u obliku srca, a prate je pastelno plava mini haljina od tila te ružičasta sa šiljcima koja ističe oblik tijela. Sve one napravljene su od recikliranog poliestera. Reciklirana svila izrađena od otpadne svile koristi se na ružičastoj košulji s volanima, dok su cipele i narukvice od MIRUM®, biljne kože bez plastike, izrađene od biljnih vlakana, biljnog ulja i minerala. Nakit krase crna srca izrađena od AirCarbon™, biomaterijala napravljenog od prirodnih mikroorganizama koji koriste zrak i ugljik iz stakleničkih plinova koji bi inače otišli u atmosferu.

Ova kolekcija je za sve – i one koje vole nježno, ali i one koji vole biti hrabri. U jedno smo sigurni, a to je da niti jedan komad neće ostati neprimijećen!

Kolekcija je dostupna od danas u odabranim trgovinama i na web shopu.

Foto: H&M

Preporuka

Zatvori