Chanel se pobrinuo da se ovog ljeta priča samo o njima. Želimo posjetiti baš svaki i od 5 ljetnih butika
Chanel se pobrinuo da se ovog ljeta priča samo o njima. Želimo posjetiti baš svaki i od 5 ljetnih butika

Chanel se pobrinuo da se ovog ljeta priča samo o njima. Želimo posjetiti baš svaki i od 5 ljetnih butika

Ovog ljeta, francuska modna kuća CHANEL poziva nas da istražimo koncept mediteranske lakoće življenja. Ona je prikazana kroz različite kolekcije, te odjevne komade i modne dodatke koji su predstavljeni u čak pet butika koji su otvoreni ovog ljeta. Stoga CHANEL sezonski butici predstavljaju must-visit mjesta koje želimo posjetiti ove sezone, a koji se nalaze u sklopu popularnih ljetovališta. Od Saint-Tropeza pa sve do njujorškog naselja East Hamptons – zavirili smo u interijer svakog od njih.

SAINT – TROPEZ 

CHANEL Saint-Tropez butik otvara se svakog ljeta. Smješten u srcu vile La Mistralée, butik je otvoren 5. lipnja i poziva vas da ga istražite, te da se istovremeno opustite pod suncem Azurne obale. 

Vila La Mistralée rekonstruirana je kako bi podsjećala na vilu koja se nalazi u francuskom mjestu Roquebrune-Cap-Martin, a koju je dizajnirala Gabrielle Chanel. Stoga, vila oslikava bogatu povijest ove modne kuće, a u svakom detalju ogleda se utjecaj francuske kreatorice koja je ostavila neizbrisiv trag u povijesti mode. 

chanel saint tropez (2)
chanel saint tropez (2)

Ulazni hodnik posvećen je šalovima, nakitu i naočalama. U prizemlju se nalazi i veliki broj skupocjenih satova te različite kolekcije nakita kao što su COCO CRUSH, Camélia i N°5. Ambijent CHANEL Saint-Tropez butika odiše profinjenošću i elegancijom, a ove karakteristike vidljive su i u svakom komadu namještaja.

chanel saint tropez (6)
chanel saint tropez (6)

Do kata koji je posvećen Ready-to-Wear kolekciji dolazi se kamenim stepenicama ili staklenim liftom. U CHANEL Saint-Tropez butiku su predstavljene Spring/Summer 2024 Ready-to-Wear, te Métiers d’art 2023/24 kolekcija. U sklopu ovog dijela nalaze se kabine za isprobavanje odjeće, a kat može biti privatiziran kako bi se steklo jedinstveno iskustvo. 

chanel saint tropez (6)
chanel saint tropez (9)

Umjetnička djela koja su vidljiva kroz čitavu La Mistralée vilu podsećaju na neraskidivu vezu koja postoji između ove modne kuće i umjetnosti. Između ostalog, prostor upotpunjuju i skulpture lavova koji simboliziraju horoskopski znak Gabrielle Chanel. Također, ovdje se nalaze i keramički predmeti koje je oslikao Pablo Picasso – prijatelj ove modne kuće. 

chanel saint tropez (6)
chanel saint tropez (6)

CAPRI

CHANEL je 25. ožujka ponovo otvorio butik na talijanskom otoku. Za ovu priliku, on je potpuno renoviran, a u prostoru je izložena Spring-Summer 2024 kolekcija, te jedan dio Coco Beach de CHANEL kolekcije i Métiers d’art 2023/24 kolekcije. Također, u butiku će biti izložena i Fall-Winter 2024/25 Ready-to-Wear kolekcija. Kada je riječ o beauty kolekciji, u prostoru se nalazi i linija parfema Les Eaux de CHANEL koja posetitelje vodi na putovanje osjetilima.

Chanel Capri (3)
Chanel Capri (3)

Kao i butik u Saint-Tropezu, CHANEL Capri oživljava duh Mediterana. On je, između ostalog, prikazan kroz jedinstvenu terasu gdje mirisi jasmina i stabala limuna ispunjavaju zrak te potiču posjetitelje da se na ovom prostoru duže zadrže. S druge strane, kad zakoračite u unutrašnjost, susrećete se sa svijetlim prostorom koji vas vodi u svijet CHANEL dodataka.

Chanel Capri (7)
Chanel Capri (1)

Unutar butika mogu se pronaći različiti odjevni predmeti, cipele, naočale i torbice. Nudeći udobnost, u butiku se nalazi prostorija za isprobavanje različitih odevnih kombinacija, ali istovremeno i za odmaranje ili kratak predah. Sofisticirana dekoracija odražava povijest, ali i modernost brenda CHANEL. Stoga je ovaj prostor mnogo više od običnog butika. Odnosno, on pruža nezaboravno iskustvo svima koji kroče kroz njegova vrata.

Chanel Capri (5)
Chanel Capri (5)

BODRUM

CHANEL je 1. svibnja otvorio butik u luksuznom odmaralištu u Turskoj – u Mandarin Oriental hotelu u Bodrumu. Proširen i u potpunosti renoviran, ovaj modernistički ljetni paviljon idealno se uklopio u okruženje. Iz njega se pruža pogled na Egejsko more i zelene bašte. Kroz butik je moguće doći do posebne terase koja je opremljena foteljama kako bi se gosti mogli opustiti. Ipak, morski povjetarac uvijek će ih vratiti u unutrašnjost butika.

bodrum chanel (2)

U interijeru se izdvaja prepoznatljiva CHANEL paleta boja. Bijela, bež i kontrastna crna služe kao neutralna pozadina za kreacije ove modne kuće. U butiku su izložene Spring-Summer 2024 Ready-to-Wear kolekcija, te CHANEL COCO BEACH 2024 kolekcija. U njemu će biti izložene još dvije kolekcije – Métiers d’art 2023/24 kolekcija, kao i Fall-Winter 2024/25 pre-kolekcija. Butik će biti otvoren sve do listopada.

bodrum chanel (2)
bodrum chanel (2)
bodrum chanel (2)
bodrum chanel (2)

Već po prvom pogledu na fotografije može se zaključiti da unutar butika svaki posjetitelj može doživjeti jedinstveno CHANEL iskustvo, i to kroz komade koji su obilježili najnovije kolekcije ove modne kuće. Ipak, naglasak nije samo na odjeći, obući i modnim dodacima. U butiku se mogu pronaći i brojni beauty proizvodi – odnosno šminka, proizvodi za njegu lica i parfemi. Dvije kabine za isprobavanje odjevnih kombinacija upotpunjuju butik koji će i ove sezone biti jedna od najposećenijih lokacija kada je u pitanju tursko letovalište Bodrum.

bodrum chanel (2)
bodrum chanel (2)

MYKONOS

Francuska kuća je prošlog svibnja otvorila sezonski butik u srcu popularne shopping destinacije na Mikonosu. Isto to napravili su i ove godine u suradnji s ekskluzivnim distributerom CHANEL proizvoda u Grčkoj Linea Piu. Samim time, CHANEL je za predstavljanje kolekcija još jednom odabrao jedinstveni prostor u tradicionalnom stilu kikladske kulture. Upravo on odiše idiličnim mediteranskim duhom koji povezujemo s tim grčkim otokom.

Chanel Mykonos (2)
Chanel Mykonos (2)

Prostor je upotpunjen nježnom paletom neutralnih tonova te elementima u bijeloj i boji jantara. Također, u butiku se nalazi veliki broj ogledala, a ona unose prirodno svjetlo koje stvara istinsku ljetnu atmosferu. Pored toga, terase su opremljene tako da se gosti na njima mogu opustiti.

Pri ulasku u butik, gosti se susreću s modnim dodacima iz novih kolekcija kao što su torbe i naočale, te parfemima iz kolekcije LES EAUX DE CHANEL koja je inspirirana mjestima koja su bila značajna za modnu kreatoricu Gabrielle Chanel tijekom njezinog života.

Chanel Mykonos (2)
Chanel Mykonos (2)

Stubište vodi na kat gdje su izloženi kultni satovi i nakit. Ipak, naglasak je na Spring-Summer 2024 Ready-to-Wear kolekciji i CHANEL COCO BEACH 2024 kolekciji koja sadrži garderobu koja je, kako je naglašeno, idealna za suncem okupan otočki život.

Chanel Mykonos (2)
Chanel Mykonos (2)

HAMPTONS

CHANEL je 23. svibnja otvorio sezonski butik u New Yorku, odnosno u naselju East Hampton. Prostrani butik obuhvaća dva kata, a u njemu je moguće pronaći različite modne dodatke, satove i nakit, te siluete iz Coco Beach 2024 i Métiers d’art 2023/24 kolekcije koju potpisuje Virginie Viard. Butik okružuje vrt koja se tujekom toplih dana koristi za različite zabavne sadržaje.

chanel hamptons (5)
chanel hamptons (5)

Ovaj butik crpi inspiraciju iz životnog stila koji je karakterističan za East Hampton. U njemu su dominantne crna, bijela i zlatna boja, a elegantan stil je asocijacija na Gabrielle Chanel i njenu modnu viziju. Međutim, pojedini elementi asociraju na legendarnu adresu ove modne kuće – odnosno, 31 rue Cambon u Parizu.

chanel hamptons (5)
chanel hamptons (5)

Baš kao u svakom sezonskom butiku, ovdje se također mogu naći komadi iz Ready-to-Wear i Métiers d’art 2023/24 kolekcije, te različiti satovi i nakit. Uz to, na čak dva kata mogu se pronaći popularni modeli torbi – kako novi, tako i oni stariji. Ovaj butik pruža mogućnost da doživite bezvremensku eleganciju francuske modne kuće. Naposljetku, jedno je sigurno – CHANEL tim potrudio se da ovo ljeto ponovo bude u znaku popularnog brenda.

chanel hamptons (5)
chanel hamptons (5)

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: CHANEL, Instagram (@chanelofficial)

Učitati još
Zatvori