Chanel svojom revijom na Tjednu mode odao počast starom dizajnu
Chanel svojom revijom na Tjednu mode odao počast starom dizajnu

Chanel svojom revijom na Tjednu mode
odao počast starom dizajnu

Modna kuća Chanel sinonim je za klasiku i pomno odabranu estetiku koja nas iz godine u godinu ponovo zadivljuje. Modna kuća koja je osnova 1910. godine proizvela je komade koji su ušli u povijest. Njihovi modni dodaci su toliko popularni, da s vremenom dobivaju na vrijednosti. Ovoga puta za couture reviju pozvali su Xaviera Veilhana, koji to radi po drugi put. U bajkovitom prostoru Étrier de Paris, modeli su zablistali u čarobnim kreacijama kakve samo ova modna kuća može proizvesti.

Chanel
Chanel

Chanel oda dizajnu iz 1930-ih godina

 

Zaobljena ramena, geometrijski uzorci, odijela i duge couture haljine podsjećaju na estetiku tridesetih godina prošlog stoljeća, a posebno na komade koje je Mademoiselle Chanel dizajnirala.  Što se tiče nakita, tu su nebeski elementi iz obljetničke kolekcije Haute Joaillerie 1932. koji se savršeno slažu s velikim noćnim siluetama. Još jedna počast povijesti kuće, a posebno prvoj i jedinoj kolekciji Bijoux de Diamants koju je 1932. stvorila Coco Chanel. Kada govorimo o materijalima prisutan je tvid koji možemo smatrati Chanelovim zaštitnim znakom, a njihova ženska odijela od tvida klasikom koji nikada neće izaći iz mode. Dugo iščekivani trenutak svake Chanelove revije je mladenka koju je ovaj put utjelovila Jill Kortleve.

U nevjerojatnoj besprijekornoj haljini bez naramenica , pojačanoj šalom koji joj je prekrivao ramena i moderan top, muza kuće zatvorila je reviju Chanel Haute Couture jesen/zima  noseći upečatljivu mašnu. Komadi koje je modna kuća poslala na pistu, odali su počast konjičkom centru u kojem se revija održala, a neki su modeli ženstvenu odjeću upotpunili šeširima širokog oboda i debelim kaubojskim čizmama.

Prvi look, odvažna kelly zelena jakna i suknja, postavili su izrazito ležeran ton za ono što je uslijedilo, uključujući duge metalik kapute, uredske setove i hlače u kapri stilu. Nakon što je revija završila, posjetitelji su izašli natrag kroz Veilhanovo geometrijsko igralište gdje su ih čekali automobili. Ovog puta staza je zamijenjena finim pijeskom s Maldiva. Bajkovitost trenutka i produkciju koja svaki puta iznova očara, možemo zahvaliti modnoj kući Chanel koja se uvijek drži visoko na modnom tronu.

Foto: Chanel

Učitati još
Zatvori