Bottega Veneta trenutno ima najpopularnije modne dodatke na svijetu, a sada se mogu kupiti i kod nas

Bottega Veneta trenutno ima najpopularnije modne dodatke na svijetu, a sada se mogu kupiti i kod nas

Već dugo neki modni brend nije zračio takvom važnošću i utjecajem kao što je to slučaj s legendarnom talijanskom modnom kućom Bottega Veneta od kada je 2018. godine na njeno čelo stigao novi kreativni direktor. Daniel Lee imenovan je na ovu prestižnu poziciju nakon odlaska s mjesta glavnog dizajnera ženske linije Célinea pod ravnanjem Phoebe Philo što je njegovu modnom pedigreu garantiralo zvjezdani status baš kao i ekstremno visoka očekivanja minimalistica diljem svijeta koje su čekale dolazak svog novog modnog Mesije.

I, dočekale su ga u liku i, ponajprije, djelu ovog 33-godišnjeg Britanca.

O njegovu uspjehu već nakon prve godine na čelu Bottege Venete najbolje govore dvije činjenice – prva da su njegova odjeće i cipele razgrabljene diljem svijeta i da je pojedine modele torbica doslovce nemoguće kupiti a liste čekanja u buticima broje se u tisućama imena te druga da je apsolutno pokorio prošlogodišnje britanske modne nagrade ‘The Fashion Awards’ osvojivši čak četiri prestižne statue u najvažnijim kategorijama – Dizajner godine, Brend godine, Dizajner modnih dodataka godine i Britanski womenswear dizajner godine!

Ipak, najveća vijest koja će oduševiti sve domaće fashionistice je da se od ovoga proljeća njegove kolekcije mogu kupiti i u dubrovačkom i zagrebačkom raju luksuzne dizajnerske odjeće za žene Maria storeu! U ovaj kultni concept store, koji već više od deset godina na dvije lokacije uspješno donosi ono najbolje iz kolekcija najprestižnijih svjetskih, modnih brendova na hrvatsko tržište, već su stigli prvi primjerci sada već ikoničkih it-torbica ‘Pouch’, ‘Arco’ i ‘Jodie’ kao i ‘Intrecciato’ sandale četvrtastog vrha koje su must have model 2020. godine.

Kaputi i haljine izrađeni od najfinije kože, satenske tunike i hlače minimalističkih krojeva i oversize ‘radnički’ kombinezoni samo su neki od genijalnih hiper luksuznih kreacija iz nove pre-spring kolekcije na vješalicama Maria storea kojima Daniel Lee samouvjereno i dosljedno Bottega Venetu pretvara u najljepši i najprogresivniji fashion statement za 21 stoljeće!

Učitati još
Zatvori