Iva Radić, Teuta Mesaroš i Tatjana Dragović u spektakularnoj modnoj Borboleta kampanji
Iva Radić, Teuta Mesaroš i Tatjana Dragović u spektakularnoj modnoj Borboleta kampanji

Iva Radić, Teuta Mesaroš i Tatjana Dragović u spektakularnoj modnoj Borboleta kampanji

Poznati brend modnog nakita, Borboleta, povodom desete godišnjice postojanja lansirao je novu modnu kampanju 10/10, kakvu u Hrvatskoj još nitko dosad nije napravio na ovakav način. U jedinstvenim modnim vizualima snimljenima za ovu kampanju sudjeluju tri najutjecajnije žene na hrvatskoj modnoj sceni: Tatjana Dragović, Iva Radić i Teuta Mesaroš.

BORBOLETA - Teuta Mesaroš
Teuta Mesaroš
BORBOLETA - Tatjana Dragović
Tatjana Dragović

“Tatjana, Iva i Teuta najutjecajnije su žene na našoj modnoj sceni i prave modne ikone. Osim toga, tijekom naših deset godina uvijek su bile dio brenda i upravo su suradnje s njima trima kroz ovih deset godina obilježile Borboletu. I ovaj put su apsolutno premašile naša očekivanja i dale svoj snažan pečat Borboletinoj jubilarnoj statement kampanji”, osvrnula se Tajana Lisičar, direktorica Borbolete.

BORBOLETA - Iva Radić
Iva Radić

Odvažna modna kampanja

U vizualima se osjeti nota neustrašivosti McQueena i zavodljivosti YSL-a, a cjelokupni dojam stane u dvije riječi: Vogue kampanja. U Borboleti su se odlučili za ovakvu kampanju kako bi dodatno naglasili modni aspekt brenda jer je to upravo ono sto Borboleta predstavlja – modni nakit, a ovako snažna statement kampanja potvrđuje tu poziciju.

Flagship dućan u Gundulićevoj ulici u Zagrebu
Borboleta Flagship Gundulićeva_2

“Borboleta je potekla iz Hrvatske, ali je u deset godina stasala u svjetski brend pa je kampanja Borboleta 10/10 svojevrsni hommage velikim svjetskim modnim kampanjama. U sklopu kampanje na tržište smo izbacili i tri ekskluzivna statement T-shirta s vizualima, a svaki od modela dostupan je u limitiranom izdanju od samo 100 komada”, rekao je Stanislav Kostić, kreativni direktor Borbolete.

Borboleta

Kampanja 10/10 nastala je pod budnim okom sjajnog tima stručnjaka zaduženih za produkciju. Iza objektiva su se nalazili čarobnjaci modne fotografije Franjo Matković i Senja Vild, za makeup su bili zaduženi Saša Joković, Simona Antunović i Sonja Kvesić, a za kosu Ante Pažanin. Ana Nikčević je bila stilistica, a asistenti na snimanju Stanislav Kostić i Ivona Trbović. Kampanja je snimana u studiju Katran.

Tatjana Dragović by Mare Milin (2014. god)
Tatjana Dragović by Mare Milin (2014. godina)
Women of Borboleta Teuta Mesaroš (2019. godina)
Iva Radic_Unicef event (2018. god)
Iva Radić Unicef event (2018. godina)

Strateška suradnja

Tatjana, Iva i Teuta obilježile su Borboletu svaka na svoj način i svaka je od njih zajedno s Borboletom rasla kroz godine suradnje. Svi se sjećamo fotografija Tatjane Dragović koje je snimio Šime Eškinja 2012. godine za prvu Borboletinu kampanju. Tatjana je zablistala na Borboletinim vizualima i 2014. godine pred objektivom Mare Milin.

Tatjana Dragović by Šime Eškinja_prva kampanja (2012. god)
Tatjana Dragović by Šime Eškinja, prva Borboleta kampanja (2012. godina)
Borboleta for Unicef (2018. god)
Borboleta for Unicef (2018. godina)

Teuta Mesaroš je bila prvo lice u serijalu Women of Borboleta koji je portretirao žene koje imaju puno stila, a istovremeno su poslovno uspješne. Suradnja s Ivom Radić proteže se kroz dugi niz godina, a posebno se ističe u kampanji #HAPPYTOGIVE kada je Borboleta udružila snage s UNICEFOM.

Svjetsko, a hrvatsko

Borboleta danas zapošljava preko 75 djelatnika i broji preko 170 prodajnih mjesta u svijetu. Prva samostalna Borboleta trgovina otvorena je u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici 2016. godine, nakon čega su se trgovine samo nizale jedna za drugom. Prva Borboleta franšiza otvorena je 2018. godine u slovenskom Celju, a iste godine Borboleta investira u poslovnu zgradu i vlastitu domaću proizvodnju.

Borboleta x CocaCola (2016. god)
Borboleta x CocaCola (2016. godina)
Borboleta x Rimac (2018. godina)
Borboleta x Rimac (2018. godina)
Borboleta x Ultra (2019. godina)
Borboleta x Ultra (2019. godina)
Borboleta x Sovilj (2022. godina)

Foto: Franjo Matković i Senja Vild, PR, Mare Milin, Šime Eškinja

Učitati još
Zatvori