Birkenstock predstavio novu kolekciju savršenu za godišnji odmor

Birkenstock predstavio novu kolekciju
savršenu za godišnji odmor

Birkenstock x Il Pellicano

Taman nekoliko dana prije početka ljeta, Birkenstock je predstavio novu suradnju Birkenstock x Il Pellicano koja u kolekciji ima baš sve što smo mogli poželjeti za toplu sezonu, plažu i uživanje na godišnjem odmoru. Riječ je o kolekciji nastaloj u suradnji s talijanskim hotelom Il Pellicanom, smještenom između Rima i Pise. U njemu je tijekom djetinjstva boravila Marie-Louise Scio, hotelijerka te ujedno CEO tvrtke Pellicano, a upravo je ona sudjelovala u kreiranju ove kolekcije Birkenstock natikača. Ona, naime, s njemačkim brendom dijeli strast prema finim materijalima i svevremenskom estetikom.

Kolekcija je simbolično nazvana “Il dolce far niente”, a predstavlja povratak jednostavnosti u kojoj trendovi i sezonalnost nisu na prvom mjestu, nego komadi koji će trajati duže od prolaznih sezonskih modnih hitova.

Elegantnija verzija popularnih natikača

Birkenstock x Il Pellicano

Željeli su stvoriti elegantniju verziju popularnih natikača za ljeto, model koji se može nositi i u dnevnim i u večernjim prigodama te pritom iskoristiti materijale kao što su radija i svila. Scio je dodala kako je maštala da uvijek ima par Birkenstock natikača upravo od takvih materijala jer oni reflektiraju stil Il Pellicano hotela.

Birkenstock x Il Pellicano

U kolekciji se nalazi model Arizona u sedam različitih boja, od crne preko jarko crvene i mornarsko plave pa do rafije koja je prvi put korištena za izradu Birkenstock natikača. Kolekcija je već dostupna za ekslukuzivne pred-narudžbe na Matchesfashion, a međunarodni launch najavljen je za 15. lipnja.

Birkenstock x Il Pellicano

Foto: Birkenstock

Učitati još
Zatvori