Beyoncé je redizajnirala omiljene adidas Superstar tenisice povodom njihove 50. godišnjice

Beyoncé je redizajnirala omiljene adidas Superstar tenisice povodom njihove 50. godišnjice

Od košarkaških terena do kultnog modela

1969. godine brend s tri pruge iz malog mjesta u Njemačkoj predstavio je prve košarkaške tenisice koje su bile niske i u potpunosti od kože – adidas Superstar. Sedamdesete su bile godine koje su na košarkaškim terenima obilježile Superstar tenisice. U prvoj polovici sedamdesetih, Superstar model biralo je 75% NBA igrača. Nakon košarkaških terena, adidas Superstar tenisice u osamdesetima su osvojile ulice kada su ih, po uzoru na svoje košarkaške idole, počela nositi djeca. Osim među mladima, tenisice su postale omiljene i među rap glazbenicima koji su ih nosili u svojim spotovima i na nastupima. Tenisice koje su samo nekoliko godina ranije osvojile svijet košarke, sada su postale važan dio street wear mode i popularne kulture.

Nove adidas Superstar tenisice s potpisom superzvijezde

Povodom 50. godišnjice Superstar modela, adidas je predstavio kultne tenisice u novom, redizajniranom izdanju iza koje se nalazi svjetska superzvijezda – Beyoncé.

Suradnja sportskog brenda adidas i glazbene superzvijezde Beyoncé proglašena je jednom od najvećih u povijesti. Nakon IVY PARK kolekcije koja je predstavljena u siječnju ove godine, Beyoncé i adidas donose nam još jedan odličan zajednički projekt – redizajn kultnih Superstar tenisica. Novi model nazvan je Superstar platform zbog povišene platforme koja se ističe kao ključni element redizajna s Beyoncéinim potpisom. Osim efektne platforme, novi Superstar Platform model ističe se i blago zašiljenim vrhom koji naglasak stavlja na njihovu street wear stranu.

adidas Superstar Platform tenisice bit će dostupne od sutra (18.rujna) ekskluzivno preko adidas aplikacije, a njihova je cijena 200$.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori