Balenciaga Le Cagole nova je “it” torbica za proljeće 2022.

Balenciaga Le Cagole nova je
“it” torbica za proljeće 2022.

Prije više od dvadeset godina Balenciaga je svijet uzdrmao, sada već, vječnim modelom Motorcycle. Torba koju su nosili svi i koja je bila jedan od najvažnijih modnih dodataka sredinom 2000-ih, prošle je godine ponovno postala hit. Vjerojatno ponukani njenim velikim povratkom na scenu, u Balenciagi su odlučili dizajnirati njenu mlađu sestru. Radi se o modelu Le Cagole.

Balenciaga Le Cagole nasljednica Motorcycle modela

Svoj debi Le Cagole je imala na Pariškom tjednu mode za sezonu proljeće/ljeto 2022., a u listopadu prošle godine stavljena je na šesto mjesto Lyst’s Q3 liste „Hottest Product“. Za ovu torbu možemo reći da je profinjenija verzija Motorcycla jer ima mekše linije. Zaobljena poput francuskog kroasana ova torba dolazi u tri veličine – mini, small i medium. Obučena je u ruho mekane kože i nosi se preko ramena. Crna, siva, smeđa, bijela… osim u klasičnim bojama, ova se torba nudi i u pastelnim, ali i metalik bojama.

Kako se moglo primijetiti u zadnje vrijeme, Balenciaga Le Cagole torbu nose Kim Kardashian, Dua Lipa, Julia Fox, Bella Hadid i mnoge druge. S obzirom na to da se na francuskom le cagole  odnosi na nekoga tko voli biti iznad svega, uopće nas ne čudi. Možda ne želimo ipak biti iznad svega, ali ovu torbu sa zadovoljstvom stavljamo na wishlistu.

Neuništivost i praktičnost Motorcyclea

Kao što smo rekli, njena prethodnica Motorcycle City bag svjetlo dana ugledala je prije više od dvadeset godina i ubrzo postala neizostavni komad ženskog ormara s torbicama. Neke od zvijezda koje su je nosile i proslavile bile su Kate Moss, Paris Hilton, Lindsay Lohan, Nicole Richie i sestre Olsen.

Posebnost ove torbe te ono što ju je razlikovalo od drugih torbi luksuznih brendova  bilo je nepostojanje logotipa. Napravljena da traje desetljećima poput dobre kožne jakne, ovaj model izgledao je više cool što je bio iznošeniji. Jednostavno kao da je torba bila otporna na sve. Pitate se zašto je bila u tolikoj mjeri nošena u rukama žena diljem svijeta? – zbog svoje veličine. Idealna za dnevne gradske pothvate, nema što nije stalo u tu torbu. A praktičnost je ono što žene vole, zar ne? Za razliku od današnjih nepraktičnih koje su većinom takve da ključevi, kartica i mobitel jedva stanu. Noćna mora žene koja pri ruci mora imati sve.

Možemo reći da smo jako zadovoljni da se Balenciaga vratila u punom sjaju!

Foto: Instagram, Profimedia

Učitati još
Zatvori