Retro futurizam ispisan Balenciaginom estetikom na Tjednu mode
Retro futurizam ispisan Balenciaginom estetikom na Tjednu mode

Retro futurizam ispisan Balenciaginom
estetikom na Tjednu mode

Modna kuća Balenciaga održala je reviju trećeg dana Haute Couture Tjedna mode. Možemo sa sigurnošću zaključiti kako je ovo bila najiščekivanije revija Tjedna moda jer dobro je poznato kako nas Demna Gvasalia uvijek iznova iznenadi. Prepoznatljiv potpis kreativnog direktora modne kuće Balenciaga i ovoga puta je ostao primijećen. Riječ je o revijama o kojima svi imaju mišljenje, no bilo ono dobro ili loše, Demna uvijek privuče pozornost svjetskog modnog i medijskog miljea. Revije su protkane aktivističkim trenucima koji u tom trenutku drmaju svijetom, a dizajner koristi estetski moment za slanje određenih poruka kritike ili podrške.

Avangarda u originalnom salonu Christobala Balenciage

 

Na Balenciaginoj 51. couture reviji održanoj u originalnom salonu Christobala Balenciage, kreativni direktor Demna Gvasalia ponudio je prvi pogled na Speaker couture torbe u suradnji s danskom elektroničnom tvrtkom Bang & Olufsen. Revija je počela serijom modela kompletno obučenih u crno, prekrivnog lica futurističkim kacigama koje je dizajnirao Mercedes. Torbe, koje su zapravo ručni zvučnici služile su kao modni dodatak kroz koji su se puštale pjesme. Riječ je o torbama koje su dostupne u Balenciaginoj couture trgovini u Parizu, što je još jedan od niza uspjeha ove modne kuće.

Poznata lica kao modeli na reviji

 

Nakon modela koji su bili obučeni u crno, krenuli su i ostali modeli s prepoznatljivom Deminom estetikom poput predimenzioniranih krojeva naglašenih ramena, haljina od perja, prekrasnim kaputima umjetnog krzna s ocelot uzorkom. U trenutku u kojem smo mislili kako nas više ne može ništa iznenaditi, pojavila su se poznata lica noseći reviju. Kim Kardashian prošetala je u asimetričnoj crnoj haljini i ergonomskim lakiranim štiklama kakve su nosili svi modeli. Nakon nje, ušetala je Dua Lipa u žutoj koktel haljini s crnim maxi rukavicama.

Zatim je slijedila Naomi Campbell koja je izgledala spektakularno u crnoj haljini dramatičnog volumena. Bella Hadid je zablistala u smaragdno zelenoj oversized haljini s velikom mašnom. No, možda najspektakularniji trenutak je bio kada je ušetala Nicole Kidman u srebrnoj haljini s dugim šlepom. Revija je zatvorena senzacionalnom vjenčanicom. Besprijekoran i volumiziran model optočen sjajnim česticama povezanih dugim velom, a golim leđima izgledao je bajkovito. Bez obzira na sve, na kraju moramo zaključiti, ako itko zna znanje, to je Demna Gvasalia.

 

Foto: IMAX

Učitati još
Zatvori