Divna capsule kolekcija novog dizajnerskog kolektiva

Divna capsule kolekcija novog
dizajnerskog kolektiva

_MG_8282-Edit

“Edition: Chillida” prva je capsule kolekcija nedavno uspješno predstavljenog “Arte.” koncepta u zagrebačkoj Galeriji Forum. Etablirane dizajnerice Loreta Gudelj, Mihaela Marković., Priyanka Desai i Snežana Veljković (Naša Posla) osmislile su zajednički projekt koji naglasak stavlja na modnu reinterpretaciju umjetničkih djela u suvremenom nosivom konceptu. Inspiracija prve kolekcije pod nazivom “Edition: Chillida” jedan je od najpoznatijih modernih kipara dvadesetog stoljeća, baskijski kipar i grafičar Eduardo Chillida.

_MG_8371

Dizajnerice su bazirale koncept na apstraktnim litografijama i monumentalnim skulpturama autora te ih prenijele na odjeću, obuću, pletene torbe i nakit, djelomično slijedeći kolorit i grafički predložak inspiracije. Kolekcija je namjenjena pozicioniranju u muzejskim concept storeovima upravo zbog ideje koja zaokružuje priču. Dizajnerice biraju imena domaće i svjetske umjetnosti koje cijene te žele ukazati na suvremeni modni moment prenesen u kroj i oblik kako bi u sinergiji dobili finalan proizvod koji je odlično prezentiran na snimljenoj kampanji i lookbooku.

_MG_8420-Edit

U suradnji s Galerijom Karas u Zagrebu snimljena je kampanja koju potpisuje Doris Fatur te uključuje radove dvoje vrhunskih hrvatskih  umjetnika- odličnu kiparsku instalaciju Mihaela Puntarića pod nazivom “Slike u prostoru” i neoenformelistički mural Ivane Gagić Kičinbači koji je bio napravljen za projekt.

Lookbook kolekcije snimljen je u suradnji s odjelom kiparstva Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te je naglasak stavljen na spontane momente funkcioniranja predmeta iz kolekcije  u prostoru.

_MG_8431-Edit

Šminku potpisuje Petra Sever koja je za kampanju osmislila izgled koji slijedi poteze murala slikarice kako bi zaokružila inspiraciju kolekcije. Koža modela pripremljena je Oriflame preparativnim priozvodima Novaage, dok je make up postignut vrhunskim Illamasqua proizvodima. Matej Tonković (za Matrix) stoji iza skulpturalnih frizura vizuala kampanje.

Odjeća dizajnerice Lorete Gudelj sastoji se od hlača, topova, haljina, košulja i balonera ravnih minimalističkih linija napravljenih u pamučnom keperu i egipatskom pamuku jednake teksture povezana je neodstupanjem od zadanog kolorita te slijedi  kružne i pravokutne linije Chillidinih littografija i drvoreza koja majstorski pristupa razradi kroja namjerno stavljajući teksturu materijala u drugi plan.

_MG_8474-Edit

Dizajnerica  brenda Naša posla Snežana Veljković za “Arte.” razradila je liniju udobnih ravnih cipela prepoznatljivog originalnog kalupa koji u sitotisku na koži slijedi razrađen Chillidin grafički predložak s dodanim zanimljivim elementima u vidu nakita za cipele koji potpuno mjenja dizajn ovisno o postavljanju na obuću. Naša posla poznata su po minuciozno manualno rađenoj obući iznimne kvalitete.

_MG_8527-Edit

Mihaela Marković,  dizajnerica koja je magistrirala pletivo u Londonu i Milanu razradila je prepoznatljivu liniju torbi i ruksaka nepravilnih oblika pletenih od posve modernih rips traka u nepravilnim oblicima. Polazna točka bila je izmjena neboja crne i bijele te Chillidine apstraktne skulpture od lijevanog željeza. Torbe su pletene na ingeniozan način te pokazuju kako drevna tehnika može imati posve suvremen pristup i posve originalan dizajn.

_MG_8556-Edit _MG_8594-Edit _MG_8603-Edit _MG_8606-Edit

Indijska dizajnerica koja stoji iza indijskog brenda De’anma, Priyanka Desai razradila je u srebru i pozlaćenom srebru liniju nakita jednake inspiracije. Apstraktni oblici prisutni su na oglicama, naušnicama i prstenju u kojima dizajnerica izvrsno kontrastira dvije boje kako bi time dobila sličnu izmjenu apstraktnih kontrastnih oblika.

_MG_8660-Edit _MG_8688-Edit _MG_8702 _MG_8703-Edit _MG_8711-Edit

Arte. kolekcije možete potražiti na web stranici http://www.arteconcepts.com , Facebook stranici arte.concepts ili Instagram profilu @arte.concepts

Projekt su podržali Galerija Forum, Korlat vina i Choco me.

_MG_8867-Edit _MG_8907-Edit _MG_8963-Edit _MG_8985-Edit _MG_9013-Edit _MG_9021-Edit

_MG_9133-Edit _MG_9168-Edit _MG_9204-Edit _MG_9257-Edit _MG_9361-Edit _MG_9410-Edit _MG_9500-Edit _MG_9527-Edit _MG_9552-Edit _MG_9569-Edit _MG_9606-Edit

Model: Hana Grizelj (Relatum model management)

Foto: Doris Fatur

Šminka: Petra Sever (za Illamasqua)

Kosa: Matej Tonković (za Matrix)

Učitati još
Zatvori