Službeno je – Valentinu je stiglo pojačanje, i to u stilu Alessandra Michelea
Službeno je – Valentinu je stiglo pojačanje, i to u stilu Alessandra Michelea

Službeno je – Valentinu je stiglo pojačanje, i to u stilu Alessandra Michelea

Nakon što smo kratko uživali u mračnoj estetici i dozi avangardnog na nedavno održanom Tjednu mode u Parizu, sve je slutilo na pojavljivanje novih modnih ideologija unutar talijanske modne kuće. Međutim, nismo mogli ni zamisliti da je riječ o odlasku Pierpaola Picciolija s funkcije kreativnog direktora.

Pierpaolo Piccioli je bio neizostavni dio luksuznog brenda više od dva desetljeća, a njegovo djelovanje u Valentinu započelo je još 1999. godine. Zanimljivost je da je upravo on jedini nasljednik Valentina Garavanija, te se na poziciji kreativnog vodstva nalazio od 2016. godine kada se Garavani umirovio.

Bilo kako bilo, ovo je zaista radikalna promjena koju modna zajednica nikako nije očekivala. Osim toga, modna kuća je naglasila da ovog lipnja neće prikazivati mušku kolekciju, kao ni haute coture. Ovakva vrsta pauze svakako nije praksa s kojom se često susrećemo.

A, Alessandro Michele?

Glazbene stolice, odlasci i dolasci unutar modne industrije, reklo bi se, počeli su se sve češće događati nakon što je Alessandro Michele napustio Gucci. Njegov odlazak promijenio je klimu na modnoj sceni, a svi su se pitali gdje će se njegova avantura nastaviti. Kako pojedini mediji nagađaju, poput WWD, izvršni direktor tvrtke Mayhoola (u čijem vlasništvu je i sam Valentino) ponudio je Alessandru funkciju kreativnog direktora brenda Walter Albini. Međutim, Alessandro je odbio ponudu.

Ipak, kažu da je nakon odlaska Pierpaola Picciolija Rachid Mohamed Rachid ovog puta Alessandru ponudio nešto atraktivnije – Valentino. Kako je situacija u njihovim redovima potpuno drugačija i za razliku od modne kuće Gucci koja nad glavom ima nezasitni Kering, pritisak će svakako biti mnogo manji. Pored toga, jasno je da industriji nedostaje dašak visoke mode koju je uspio vratiti jedino John Galliano.

Alessandro Michele je u svojoj objavi na Instagramu istaknuo kako su bogata povijest i identitet ovog brenda uvijek bili jedna od najvećih inspiracija za njegovu kreativnost. Ne sumnjamo da će novo doba već poznatih i glamuroznih talijanskih modnih kuća još više zablistati s autentičnim pečatom ovog modnog diva.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Spotlight /Launchmetrics, Instagram (@maisonvalentino, @ppicioli, @alessandro_michele)

Učitati još
Zatvori