90 godina elegancije: Pogledajte kultne Air France uniforme u 3D modnoj ekstravaganci
90 godina elegancije: Pogledajte kultne Air France uniforme u 3D modnoj ekstravaganci

90 godina elegancije: Pogledajte kultne Air France uniforme u 3D modnoj ekstravaganci

Godine 2023. Air France slavi 90 godina elegancije, tehnologije, inovacija i udobnosti u zrakoplovima. 90 godina putovanja, vrhunske gastronomije, dizajna, visoke mode, umjetnosti i arhitekture. Od svog osnutka, tvrtka slavi francusku izvrsnost, “je-ne-sais-quoi” koji svijet prepoznaje u Francuskoj, zahvaljujući iznimnom iskustvu putovanja koje eleganciju podiže na nove visine.

Prikaz 90 godina elegancije

U sklopu proslave 90. obljetnice, koja će početkom studenog biti obilježena i u Zagrebu, Air France se upečatljivo predstavio u Galeries Lafayette u Parizu. Poznata robna kuća ugostila je ekskluzivnu izložbu u znak sjećanja na 90 godina elegancije. Ova jedinstvena izložba povela je posjetitelje u svijet zrakoplovstva i stila, prikazujući predanost zrakoplovne kompanije luksuzu, modi i umjetnosti putovanja.

Kako bi utjelovio i oživio 90 godina elegancije, Air France je predstavio kolekciju od pet kultnih haljina koje tumače različita obilježja zrakoplovne kompanije – zrakoplovi i tehnologija; uniforme i moda; kultni plakati koji promoviraju fino blagovaonsko i stolno posuđe, dizajn i arhitekturu. Svaka je haljina poziv na istraživanje ovih tema koje su omogućile Air France-u da kontinuirano nudi ono najbolje iz različitih razdoblja kojima je svjedočio, ponekad i kročio put, daleko ispred svog vremena.

Kako bi zamislio i dizajnirao ove originalne haljine, Air France se udružio s Xavierom Ronzeom, voditeljem radionica kostimografije u Baletu pariške Opere. Kostimograf je kreirao ove kreacije inspiriran kultnim predmetima koji su obilježili i povijest i sadašnjost tvrtke. Uspio je povezati povijest i sadašnjost, snažnu interpretaciju koja simbolizira najbolje od Air France-a i najbolje što Francuska ima za ponuditi u svojim područjima stručnosti.

Postanite dio legende

Unutar Galeries Lafayette, tvrtka je otvorila pop-up trgovinu s posebno kreiranim predmetima ili onih ponovno proizvedenih samo za ovu obljetnicu. Air France je ponudio niz pristupačnih i ograničenih modela starih i novih zrakoplova, kao i kolekciju komfornih kompleta, razglednica i oznaka za prtljagu te bilježnica posvećenu 90. obljetnici. Tvrtka je u ponudu ponovo stavila kultne predmete poput svoje poznate vintage putne torbe i kultnih postera. Cjelokupna ponuda također je dostupna na web stranici www.airfranceshopping.com.

Stjuardesa
Stjuardesa

Foto: PR

Učitati još
Zatvori