Cop or Drop: Novi modeli Air Force 1 tenisica koji stižu 2023.
Cop or Drop: Novi modeli Air Force 1 tenisica koji stižu 2023.

Cop or Drop: Novi modeli Air Force 1
tenisica koji stižu 2023.

U znaku skoro pola stoljeća od nastanka ultimativnog modela tenisica koji su prigrilili kako samoprozvani sneakerhead predvodnici, tako i dad next door modna zajednica koja beskompromisno teži k jednostavnom izgledu i udobnom osjećaju na nogama, donosimo kratak osvrt na utjecaj koji Air Force 1 model danas uživa. Također, s obzirom na status koji ga već godinama drži u vrhu najpoželjnijih, premijere novih izdanja redaju se od samog početka 2023. godine – donosimo ih nekoliko koje samo čekaju vašu Cop or Drop presudu.

Nike Air Force 1 predstavljene su 1982. godine, a njihovo ime pronalazi svoje početke u Air Force One avionu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Dizajnirao ih je Bruce Kilgore koji je bio inspiriran ni manje ni više nego čizmama za planinarenje. Proizvodnja je prekinuta već 1984. godine, da bi ponovo bila uspostavljena 1986. kada dolazi s nešto modernijim Nike Swoosh motivom. Upravo ovaj model uveo je i Tinkera Hatfielda u svijet dizajna tenisica, nakon što mu je Kilgore pokazao rani Air Force 1 prototip prve košarkaške patike koja koristi Nike Air tehnologiju.

Najutjecajnije unutar sneaker kulture bile su i ostale bijele Nike Air Force 1 Low tenisice čiji točan datum puštanja u prodaju i dan-danas ostaje enigma. A kako je rasla popularnost modela, tako su brojni umjetnici, glazbenici, modni brendovi krenuli u suradnju s Nikeom te lansirati svoje viđenje tenisica. Naravno da ni ova godina nije drugačija te da je već najavljeno nekoliko desetaka novih izdanja. Koja će biti najpopularnija, a time i najtraženija na tržištu još se ne zna točno, ali neki od modela u nastavku mogli bi se popeti visoko na tron.

Cop or Drop

Nike Air Force 1 Low Valentine’s Day

Nike Air Force 1 Shadow Coconut Milk

Air Force 1 Low Rabbit Nature

Nike Air Force 1 x Premium Goods

Air Force 1 x AMBUSH®

Nike Air Force 1 Low Leap High Year Of The Rabbit

*Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Nike

Učitati još
Zatvori