Kapetanice adidas Runnersa: 8 savjeta za trčanje noću uz koje ćeš biti sigurnija

Kapetanice adidas Runnersa: 8 savjeta za trčanje noću uz koje ćeš biti sigurnija

Kad je adidas nedavno lansirao nove tenisice za trčanje iz Solarglide serije – Solarglide 5, na umu je imao žene i njihovu sigurnost. Sigurnost dok se bave omiljenim sportovima i dok trče omiljenim gradskim stazama – noću.

Žene žele iste mogućnosti kao i muškarci i već su umorne od borbe za vlastitu sigurnost. A adidas želi bolju budućnost za sve. Želi dati svoj doprinos razvoju društva, želi aktualizirati važne teme i na taj način mijenjati svijet, jer adidas vjeruje da sport to može. Zato se slavni brend fokusirao na tri područja djelovanja: održivost, vjerodostojnost i uključivost. I s tim na umu gotovo je cijelu ovu godinu posvetio ženama. Tako su i adidas Solarglide 5 dizajnirane prema potrebama trkačica i s fokusom na žensku trkačku zajednicu. Da adidas zaista ozbiljno pristupa temi žena u sportu jasno je među ostalim i iz toga što su upravo žene kapetanice najpoznatije hrvatske trkačke zajednice adidas Runners Zagreb. Ta ekipa trkača udružila se s velikim sportskim lancem trgovina Intersport i priprema veliku noćnu utrku na kojoj svi mogu sudjelovati. adidas Runners X Intersport Zagreb Night Run održat će se u subotu, 2. travnja, a okupljanje je u 19 sati ispred Intersport trgovine u Petrinjskoj 3.

No, kako biti siguran tijekom noćnog trčanja otkrivaju kapetanice Ana Širić i Marie Wasler koje trkačke treninge odrađuju i po nekoliko puta tjedno.

Najbolji savjeti za trčanje noću

1. Izbjegavaj preglasnu glazbu

Glazba je odličan motivator, ali od motivacije je važnija sigurnost. Kako bi bila svjesnija svojeg okruženja, smanji glasnoću ili ugasi glazbu.

2. Nosi mobitel

Iako se svatko od nas povremeno želi isključiti, važno je da nosiš mobitel sa sobom kako bi mogla nazvati nekoga ukoliko se ozlijediš ili nađeš u opasnosti. Osim toga, važno je da te ekipa može dobiti ako postanu zabrinuti.

3. Trči u paru

Kada trčiš po mraku, povedi svoju najbolju prijateljicu ili se pridruži grupi za trčanje. Kada nisi sama osjećat ćeš se sigurnije i opuštenije.

4. Budi vidljiva

Važno je na sebi imati odjeću s reflektirajućim detaljima kako bi bila vidljiva u mraku i na taj način izbjegla opasnost u prometu.

5. Reci gdje ideš

Prije trčanja javi kuda ideš kako bi ostali znali gdje si ako se nađeš u opasnosti.

6. Nosi bateriju/headlamp

Da lakše vidiš druge te put po kojem trčiš, nosi headlamp za lakšu orijentaciju u prostoru.

7. Trči osvijetljenim rutama

Kako se ne bi spotaknula i ozlijedila, trči rutama koje su osvjetljene kako bi bolje vidjela put po kojem se krećeš.

8. Vjeruj svojim instinktima

Ako misliš da si u opasnosti, vjerojatno si u pravu. Probaj što prije doći na osvijetljeno mjesto među ljude kako bi izbjegla potencijalnu opasnost, ili jednostavno kreni kući.

Ako se ipak ne osjećaš ugodno vani, tu je uvijek traka za trčanje.

Savjete trkačica možete pogledati i u videu, a više savjeta možete pronaći i na Intersport Instagram kanalu.

Zadaća svih nas je stvoriti sigurnije okruženje za trčanje svim sportašicama i danju i noću i zato svi muškarci i žene moraju postati aktivni suradnici i ponosni saveznici pokreta za sigurnost žena, a upravo su taj pokret podržali adidas i Intersport ovom zajedničkom inicijativom kojom u subotu žele podsjetiti na tu važnu temu. Budi i ti dio promjene i podrži pokret zajedno s adidasom i Intersportom tako da se pridružiš utrci u subotu.

Vidimo se u subotu! Više informacija dostupno je na FB linku, a prijaviti se za utrku možete na besplatnoj aplikaciji za trčanje adidas Runtastic.

Učitati još
Zatvori