Adidas je i službeno prekinuo partnerstvo s Kanyeom Westom
Adidas je i službeno prekinuo partnerstvo s Kanyeom Westom

Adidas je i službeno prekinuo
partnerstvo s Kanyeom Westom

Vijest o kojoj se dugo nagađalo u modnim krugovima napokon je dobila i svoju formalnu potvrdu. Adidas je i službeno prekinuo partnerstvo s Kanyeom Westom. Povod tome bilo je glazbenikovo kontroverzno ponašanje, koje je uspješni brend doveo u žarište kritika.

U priopćenju tvrtke je navedeno kako su Kanyeovi komentari i postupci neprihvatljivi i puni mržnje. Ujedno, oni krše vrijednosti tvrtke kao što su različitost i uključenost, uzajamno poštovanje i poštenje.

Raskidanje partnerstva dovest će i do prekida proizvodnje proizvoda marke Yeezy. Premda je na tržištu nedavno predstavio nove modele, adidas će zaustaviti adidas Yeezy brend s trenutnim učinkom.

Premda je riječ o jednoj od najuspješnijih modnih suradnji u povijesti i njoj je nažalost stigao kraj.

Također, ovo nije jedini modni prekid koji je zadesio slavnog glazbenika. Modna kuća Balenciaga prethodno je objavila kako više neće surađivati s glazbenikom s kojima je radila kolekcije za high street brend Gap. Ovaj prekid je iniciran još početkom rujna kada je reper iznio niz optužbi na račun spomenutog brenda.

Nadalje, s Kanyeom više ne želi surađivati ni magazin Vogue. Glavna urednica Anna Wintour odluku je donijela nakon njegovog antisemitskog ispada na Twitteru. Ovim potezom su odlučili prenijeti poruku kako je govor mržnje potpuno neopravdan i da ga se ne smije tolerirati.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori