Kreirajte kombinaciju koja će se nositi diljem Hrvatske

Kreirajte kombinaciju koja će se
nositi diljem Hrvatske

A1 'Ti kreiraš!' natječaj 2021.

Kako se osjećati dobro i spremno na sve izazove koje nam donosi svakodnevica? Sve počinje s odjećom koju nosimo. Svaki dan započinjemo s jutarnjim spremanjem, a odabir odjeće koju ćemo nositi može nam dati dodatnu dozu samopouzdanja i vjetar u leđa da ostvarimo sve što smo htjeli i trebali. Povezanost između odjeće koju nosimo i onoga kako se osjećamo neporeciv je, a najizraženiji kada je riječ o odjeći koju nosimo na posao. Tu se uvijek nameće pitanje radne odjeće i kako bi ona trebala izgledati.

Iako se poslovni svijet u posljednjih nekoliko desetljeća odmaknuo od stroge ideje poslovne uniforme, uniformiranost još uvijek ima svoje mjesto u poslovnom svijetu – i to s razlogom.

Uz osjećaj pripadnosti i jednakosti koji stvara među kolegama, uniformirana radna odjeća, ako je izvedena dobro, svakom će pojedincu omogućiti da se u njoj osjeća ugodno i spremno na sve radne zadatke. Naravno, još jedna njezina pozitivna strana je da bitno olakšava jutarnje odijevanje i daje nam nekoliko minuta za spavanje više.

Imate li ideju kako bi radna odjeća trebala izgledati? Odlično! Imamo savršeni natječaj za vas uz pomoć kojeg svoju viziju možete pretvoriti u stvarnost i vidjeti ju diljem Hrvatske.

A1 želi vašu ideju savršene radne odjeće

Za A1 Hrvatska na prvom mjestu uvijek se nalazi briga o zaposlenicima jer su upravo zadovoljni zaposlenici njihovi najbolji ambasadori, tajna njihovog uspjeha i odlične usluge koju osiguravaju svim svojim korisnicima. Uz brigu o svojim zaposlenicima, A1 Hrvatska uvijek brine i o zajednici u kojoj djeluju. Sada je te dvije zadaće A1 Hrvatska povezao u jedan zanimljiv natječaj.

Kako bi svojim zaposlenicima ponudio najbolje u svakom smislu, čak i kad je o radnoj odjeći riječ, te pružio podršku malim i srednjim obrtima i tvrtkama, A1 Hrvatska pokrenuo je Ti kreiraš!zanimljiv natječaj koji je otvoren za sve one koji se bave modnim dizajnom, a kojim vas poziva da podijelite svoje idejno rješenje dizajna nove radne odjeće koju će nositi njihovi zaposlenici diljem Hrvatske.

Kao natječaj kakav rijetko viđamo na hrvatskim prostorima, Ti kreiraš! je po mnogočemu poseban i vrijedan pažnje. Ovim natječajem, A1 Hrvatska daje priliku dizajnerima i dizajnerskim-krojačkim studijima da pokažu kakva se kreativna snaga krije u njihovim ateljeima. Kako su mali i srednji poduzetnici, među kojima i dizajneri i dizajnerski-krojački studiji bili  među najpogođenijima tijekom pandemije,  A1 Hrvatska želi im pružiti dodatnu podršku.

Naftalina
Naftalina

Kako i vi možete sudjelovati?

Zadatak je istovremeno vrlo jednostavan i vrlo zahtjevan – kreirati novu, modernu i praktičnu radnu odjeću, uniformu kojom će se zajednički ponositi i njeni autori, kao i njeni korisnici. Važno je da je uniforma praktična i ugodna za nošenje, ali i da odražava A1 Hrvatska pogled u budućnost koja nam na krilima inovativnih tehnologija, uz nezaobilaznu društvenu odgovornost i zelenu etiku donosi nadu u bolje sutra.

Natječaj traje od 5. lipnja do 5. srpnja 2021., a svi detalji natječaja, pravila i sam natječaj objavljeni su na mrežnim stranicama a1.hr. Prijave dizajnera i njihovih rješenja vrše se putem on-line obrasca na web stranici A1 Hrvatska. Za tri najbolja dizajnerska rješenja,  osiguran je  nagradni fond od 30.000kn.

Nakon završetka natječaja, žiri će izabrati troje najboljih. Kako bi bili sigurni da su odabrali tri najbolja dizajnerska rješenja, u žiriju za izbor dizajna nove radne odjeće osigurano je i mjesto za jednog od zaposlenika koji će svojim savjetima i saznanjima iz prve ruke pomoći da nova odjeća bude što ugodnija i taman po željama zaposlenika.

Naftalina

Sljedeći korak je razrađivanje oglednih primjera/ prototipa nove radne odjeće. Troje najboljih će tijekom skoro dva mjeseca svoj dizajn razrađivati u suradnji s tvrtkom Naftalinom kako bi kreirali ogledne primjerke/ prototipe nove radne odjeće.

U ovom natječaju A1 Hrvatska odlučio je surađivati sa zagrebačkom Naftalinom iz više razloga. Jedan od njih je svakako i taj što  se ona već gotovo 40 godina brine o svemu tekstilnom što bi nekoj tvrtki moglo zatrebati. Iako je započela kao mala radionica, Naftalina je puno ulagala u obrazovanje i osposobljavanje svakog djelatnika, a danas zapošljavaju više od pedeset vrhunskih dizajnera, krojača, odjevnih tehničara i šivača u čijim rukama nastaje odjeća kojom se ponose zaposlenici brojnih hrvatskih tvrtki. Naftalina tim će svojom stručnošću pomoći dizajneru, pobjedniku ili pobjednici A1 Hrvatska natječaja, da svoju viziju pretoči u djelo. Od bazične, prve ideje, pa do zadnjeg prišivenog gumba.

Pobjednički modeli će se šivati u tvrtki Naftalina i dostaviti zaposlenicima A1 Hrvatska koji će već ovu jesen dočekati u novoj odjeći s prepoznatljivim A1 identitetom.

Sve dodatne informacije o natječaju i obrazac za prijavu pronađite na a1.hr.

A1 'Ti kreiraš!' natječaj 2021.

Foto: PR

Preporuka

Zatvori