Veliki povratak legendarnih Victoria’s Secret supermodela
Veliki povratak legendarnih Victoria’s Secret supermodela

Veliki povratak legendarnih
Victoria’s Secret supermodela

Odgledala sam novu VS kampanju, od sutra ne jedem ništa.

Ovo su samo neki od komentara na društvenoj mreži Twitter (pardon X), a tiču se Victoria’s Secret comeback kampanje koja slavi (ne)savršeno žensko tijelo. Ako je ovo glavni komentar koji se provlači kroz more reakcija, naše pitanje je – Je li VS tim naučio svoju lekciju i odradio zadatak ili igra na kartu stare slave? Mogu li bolje od ovoga?

Što se (nije) promijenilo

Kako živimo u eri cancel kulture (koja se, budimo iskreni, ponekad i zloupotrebljava), kada se brend nađe na udaru ovog tipa, krizni PR spašava reputaciju. Naime, gen Z je sa sobom donio i prihvaćanje sebe, svog uma i tijela kao i odbacivanje svega što slavi nedostižne ideale.

Victoria’s Secret anđeli upravo reprezentiraju nedostižne ideale, i na ovoj filozofiji počivala je cjelokupna ideja ovog (prvenstveno) underwear brenda. Kako su nove generacije potpuno odbacile ovaj koncept zahtijevajući inkluzivnost, VS se našao na meti javnosti jer je promovirao jedan standard ljepote i odbijao u svoje kampanje uvrstiti plus size modele. Iz brenda su tvrdili da bi ta opcija bila potpuno licemjerna s njihove strane, kako je VS anđeo svojevrsna Barbie 21. stoljeća. Fair enough. Međutim, može li brend s ovakvim stavovima egzistirati u današnje vrijeme i natjecati se s konkurencijom koja razumije istinske potrebe društva?

Icons kampanja

Jedina stvar po kojoj se nova VS Icons kampanja razlikuje u odnosu na stare jest američki plus size model Paloma Elsesser, ali s obzirom na količinu top modela u reklami rekli bismo da je ona u manjini. Da ne bismo donosili preuranjene zaključke pričekat ćemo i čuvenu reviju (čiji je povratak također najavljen), a koja kao glavni zadatak ima parirati Savage Fenty underwear konceptu koji je inkluzivitet digao na potpuno novu razinu. Hoće li uspjeti? Vidjet ćemo.

Osim svojih najpoznatijih modela, uključujući Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Adrianu Limu i Candice Swanepoel u svoju novu kampanju Victoria’s Secret uključila je i Hailey Bieber, Emily Ratajkowski, Palomu Elsesser, Sui He i Adut Akech.

*Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram, Victoria’s Secret

Učitati još
Zatvori