Vanja Milićević u novoj H&M Conscious Exclusive kolekciji

vanja milicevic hm conscious 16 (14)

H&M posljednjih pet godina svojim Conscious Exclusive kolekcijama pokazuje kako moda može biti ekološki prihvatljiva te istovremeno glamurozna, vrhunski izrađena i dizajnerski impresivna. Ova nova modna priča jednog od najuspješnijih brendova vodi nas na putovanje u povijest, točnije u pregled arhiva Muzeja dekorativnih umjetnosti pariškog Louvrea.

vanja milicevic hm conscious 16 (15)

Nadahnuta stoljećima starim modnim kolekcijama, ali i umjetničkim djelima kao što su ona Gustavea Moreaua, glamurozna linija modernih svečanih odjevnih predmeta prožeta je nasljeđem, ali i određenim šarmom. Poznata modna blogerica i suradnica časopisa Elle Srbija, Vanja Milićević, koju smo navikli vidjeti u opuštenim, ali pomno osmišljenim street style izdanjima, u ovaj se editorial savršeno uklopila svojim senzibilitetom, nježnošću i nenametljivošću te ispred objektiva ostvarila pomalo nostalgičnu i poetičnu atmosferu.

vanja milicevic hm conscious 16 (13)

Kolekcija H&M Conscious Exclusive za proljeće 2016. sastoji se od dugih toaleta koje su, iako nadahnute poviješću, svojim nešto jednostavnijim krojevima jako u trendu. Novim, inovativnim materijalima, kao što je primjerice reciklirani rabljeni traper, ostvaren je suvremen dojam koji se proteže kroz kolekciju, a elegantne hlače širokih nogavica, impresivan kimono i čipkasti modeli su oni koji će zasigurno biti najprodavaniji. Stilizirani na Vanji pokazuju koliko su ustvari laki za kombiniranje, istovremeno raskošni i nosivi te svakako posebni primjerci.

Cijela kolekcija biti će dostupna od 7. travnja u oko 180 trgovina diljem svijeta i online, u Hrvatskoj u Centru Cvjetni (Zagreb) i City Centeru one (Split).

vanja milicevic hm conscious 16 (2)

vanja milicevic hm conscious 16 (3)

vanja-milicevic-hm-conscious-16-(19)

FINAL8

2C4A9668t

vanja milicevic hm conscious 16 (5)

vanja-milicevic-hm-conscious-16-(20)

vanja milicevic hm conscious 16 (10)

vanja milicevic hm conscious 16 (11)

Foto: Maja Kljaić
Styling: Ivana Pavić
Make-up: Dajana Pajkić
Kosa: Teuta Mesaroš (Salon Teuta)
Koordinator snimanja: Tina Bačić
Mjesto snimanja: Mia Couture & Vantage Garden

0