Autentičan, inovativan i kvalitetan – nakit kakav želimo i tražimo u 2021.

Autentičan, inovativan i kvalitetan – nakit kakav želimo i tražimo u 2021.

Svijet se neprestano mijenja, a zajedno s njim mijenjaju se i ideje, vrijednosti i trendovi. Svako novo stoljeće i desetljeće, svaka nova godina i sezona, sa sobom donose nove izazove i nove odgovor na njih. Godina iza nas označila je još jednu veliku prekretnicu i potaknula nas da (ponovno) pogledamo u svoju svijest i savjesnost, ali i sagledamo široku sliku svijeta u kojem živimo. 2020. godina pokrenula je nezaustavljive promjene koje su dotakle baš sve – pa tako i svijet luksuza.

Ideja i pojam luksuza uvijek su usko vezani uz vrijeme u kojem se nalazimo ili o kojem govorimo. Neizbježna povezanost s vremenom razlog je zbog kojeg se, baš poput vremena, i ideja i pojam luksuza neprestano mijenjaju. Od vremena kada je luksuz bio rezerviran samo za najviši sloj društva do danas, luksuz je prošao kroz brojne transformacije i poprimio različita značenja.

Kako izgleda i što podrazumijeva luksuz u 2021.?

Kako izgleda luksuz u 2021.?

Definicija luksuza donedavno je varirala od uživanja u posebnim i skupim stvarima do stanja ultimativne udobnosti i elegancije koje dolazi s velikom cijenom. No, u 2021. godini, poznate definicije luksuza čine se površnima i jednodimenzionalnima. Iako je luksuz odavno prestao biti rezerviran samo za privilegirane, sada dobiva potpuno novu dimenziju. Stvari koje su nosile predznak luksuznih još uvijek će igrati veliku ulogu u svijetu luksuza, ali s novom dimenzijom. Njihova vrijednost postaje još veća s fokusom na ručni rad i s dodatkom emocionalne povezanosti koju im donosi 2021.

I dok svijet tek istražuje novu ideju luksuza, obitelj Dodić i njihova Zlatarna Dodić predvodnici su upravo takvog pogleda na luksuz u Hrvatskoj već punih pedeset godina.

Nakit koji unosi luksuz u svakodnevicu

Zlatarna Dodić sinonim je za luksuzan nakit koji mnogi biraju za najposebnije trenutke u svom životu i kao savršeni poklon za one najposebnije prilike u životima najdražih. Priča o Zlatarni Dodić počela je prije točno pedeset godina kada je Franjo Dodić otvorio prvu u Bjelovaru. Kasnije, osnivač zlatarnice preselio ju je u zagrebačku Dubravu gdje je brzo pronašla put do nove publike, a 90-ih godina posao preuzima njegov sin Paško Dodić.

Danas, pedeset godina nakon otvorenja prve zlatarnice u Bjelovaru i tri generacije obitelji Dodić nakon, Zlatarna Dodić sinonim je za luksuz kakav svi tražimo – onaj u čijem su DNK utkane tradicija, kvaliteta, emocionalnost koja proizlazi iz njezine obiteljske priče te inovativnost koja prati svjetske trendove, a koju joj daje nova Dodić generacija na njezinom čelu.

Spoj tradicije i inovativnosti

Na čelu tvrtke danas se nalaze Filip i Franjo Dodić koji poštuju djedove i očeve poslovne principe, uvažavaju svjetske standarde te pružaju iznimnu uslugu i pažnju prema zadovoljnim vjernim starim i novim kupcima.

Za braću Dodić, preuzimanje obiteljskog posla uz koji su odrastali i kojim su uvijek bili okruženi bio je logičan odabir. Ispod obiteljske veze sa Zlatarnicom Dodić, nalazi se i njihov osobni interes i ljubav prema poslu kojeg rade. Filip Dodić je sadašnji direktor koji je u Londonu završio školu za dijamante na cijenjenom Gemological Institute Of America (GIA), a kasnije diplomirao na Odsjeku za kamene u boji te stekao titulu – draguljara. Dok Filip nabavlja, dizajnira i proizvodi nakit s dijamantima, dragim i poludragim kamenjem te se bavi njihovom procjenom u obiteljskoj draguljarnici Dodić Diamonds na adresi Ilica 46, njegov stariji bar Franjo Dodić je preuzeo ulogu direktora proizvodnje i razvoja te se ističe kao vrsni stručnjak za zlato.

Skladan spoj tradicije i inovativnosti koji Filip i Franjo postižu u svakom komadu nakita koji prezentiraju tajna je uspjeha ove iznimno uspješne poslovne i, ponajprije, obiteljske priče.

Franjo i Filip Dodić

Nakit modeliran prema vašim željama

Uvijek u potrazi za inovativnim načinima kako kreirati nakit koji će odgovoriti na sve želje njegovih klijenata, Filip je u Diamonds Dodić poslovnicu nedavno uveo i novu uslugu koja nam otvara vrata u proces stvaranja nakita te zahvaljujući kojoj i sami možemo biti dio kreiranja nakita koji ćemo nositi ili pokloniti.

Riječ je o 3D kompjuterskoj animaciji i 3D printu željenog prstena posebnim kompjuterskim programom. Uz izbor od više od 800 različitih modela prstenja, ovaj program omogućava vam i da sami dizajnirate prsten kakav želite.

Nakon dizajna, sljedeći korak je proces printanja modela koji traje tri do četiri dana, a nakon kojeg dobivate prsten od voska. Njega možete staviti na prst, a Filip će vam na njega dodati i željeni kamen kako biste u potpunosti mogli vizualizirati njegov konačni izgled. Nakon finalnih dogovora u kojima ćete s Filipom proći kroz svaki detalj, prsten izrađuju iskusni majstori najboljom tehnikom ručnog rada. Rezultat je autentičan i „vaš“ od nule napravljen prsten.

Filip Dodić
Filip Dodić
Filip Dodić

Novo mjesto koje vam otvara vrata luksuza
u vašem domu

Ručno rađen s posvećenosti svakom detalju, s bespogovornom kvalitetom i željama klijenata na prvom mjestu te uvijek u korak s novim trendovima i inovacijama u svijetu nakita, nakit Zlatarna Dodić luksuz je koji se savršeno uklapa u 2021. godinu.

Iskustvo i znanje koji se nalaze iza svakog komada, a kojim braća Dodić kreiraju nakit u skladu s novom idejom luksuza, razlozi su zbog kojeg se, unatoč pandemiji i globalnoj tržišnoj krizi, Zlatarna Dodić sada nalaze ispred nove ekspanzije. Kako bi odgovorili na interes vjernih klijenata, ali i svoj nakit približili široj publici, braća Dodić otvorili su novu trgovinu koja će vam je dostupna uvijek i svugdje. Naravno, riječ je web shopu koji donosi veliki izbor kvalitetnog zlatnog i dijamantnog nakita te dragih kamena.

U web shopu možete pronaći sve od nove kolekcije tradicijskog nakita preko nakita s omiljenim motivima do prstenja s dragocijenim dijamantima. Cijelu ponudu Zlatarna Dodić istražite na poznatim adresama u Zagrebu te na zlatarna-dodic.hr, a nekoliko predivnih Dodić komada nakita koji su nas osvojili na prvi pogled izdvojile smo u nastavku!

Foto: Zlatarna Dodić

Učitati još
Zatvori