Što je Weird-Girl estetika i kako se uklopila u svijet mode
Što je Weird-Girl estetika i kako se uklopila u svijet mode

Što je Weird-Girl estetika i kako se
uklopila u svijet mode

U posljednje vrijeme Instagram nam je prepun modnih kombinacija koje naoko izgledaju nespojivo. Kombinacije su to u kojima se miješaju i kombiniraju različite boje, materijali, dizajneri ili modna razdoblja. Kada govorimo o slojevitom odijevanju, to je nešto na što smo navikli i što je vrlo praktično u prijelaznim razdobljima. Međutim ako govorimo o slojevima različitih tkanina i uzoraka koji se kombiniraju s jakom šminkom, edgy frizurom i modnim dodacima koji odišu vibeom 90-ih i početkom 2000-ih, složit ćemo se da je riječ o čudnom spoju.

Esetika koja spaja otkačeno i eklektično

Sve gore navedeno izvrsno opisuje nešto što se zove Weird-Girl estetika. Bella Hadid prva nam je pala na pamet kada govorimo o ovom stilu. Odvažan je to stil koji odgovara njezinom karakteru i zna ga nositi. Estetika ‘čudne djevojke’ izgleda kao maksimalizam, odnosno kao mješavina stilova koji su bili popularni 2000-ih. Riječ je o spajanju komada koji baš i ne idu zajedno, ali svejedno funkcioniraju i izgledaju otkačeno, zabavno i eklektično. Razmislite o dječjoj majici koju možete kombinirati s minicom, zatim dodajte sokne i pleteni šešir, a sve nadopunite tenisicama.

Weird-Girl estetika stilski je pokret u kojem slavite sebe i sve što ste prevladali. Stoga je to jedan od načina izražavanja svoje osobnosti. Moda je svakako i jedan od načina komuniciranja tko smo i što nas oblikuje. Osim toga, ova je estetika doživjela svoj procvat nakon lockdowna i nakon što smo bili više-manje zatvoreni unutar četiri zida, a jedine modne kombinacije koje smo nosili bile su pidžame i trenirke.

Kako kreirati look

Weird-Girl estetika odgovor je na minimalnu estetiku ‘čiste djevojke’. U svakom slučaju, svidjelo se to nama ili ne, ovaj stil postaje sve popularniji te je čak ušao i u svijet visoke mode. Tako primjerice i u kolekciji Marca Jacobsa iz 2020. pod nazivom Heaven možete pronaći veliki izbor dječjih majica u svijetlim bojama s neobičnim grafičkim dizajnom i debelim cipelama, slojevite kombinacije i šarene veste. Osim odjeće, u kolekciji su i plišani medvjedići te motivi inspirirani devedesetim godinama.

Weird-Girl estetika
Marc Jacobs
Weird-Girl estetika
Marc Jacobs
Weird-Girl estetika
Marc Jacobs
Weird-Girl estetika
Marc Jacobs

Kako biste postigli ovaj grunge look prisjetite se svog djetinjstva i svega što ga je obilježilo. Prijetite se glazbenih spotova na MTV-u i kostimografije u filmovima i TV emisijama kao što su Seks i grad ili Peti element. Okrenite se tome što ste voljeli. Naime, ova se estetika uvelike oslanja na individualnost, pa se vratite svojim omiljenim kultnim klasicima, glazbenim spotovima koji su obilježili vaše odrastanje i pogledajte kako su se ljudi odijevali. Zatim sve zajedno promiješajte i uživajte u tome.

Foto: Instagram, Marc Jacobs

Učitati još
Zatvori