Dva para mokasinki u koje sve trendseterice investiraju ove sezone

Dva para mokasinki u koje sve
trendseterice investiraju ove sezone

Mokasinke, loaferice, koledžice – sve moguće varijacije na temu klasičnog modela ženskih cipela počele su se zadnjih tjedana pojavljivati u modnim trgovinama i čini se kako će se s nama zadržati cijele hladnije sezone. Ipak, ne radi se o posve friškom trendu ili najnovijem revivalu kultnog stila, jer već unatrag nekoliko sezona primjećujemo kako su mokasinke doslovno posvuda.

Sve je započelo još prije par godina s bezvremenskim i super klasičnim Gucci mokasinkama od fine i mekane kože sa zlatnom kopčom, a nastavilo se s razvijanjem trenda u neke nove visine. Danas su tako najpopularnije mokasinke vrlo robusnog dizajna, koje svakoj kombinaciji daju edgy dojam. Sigurno ste ih i same primijetile jer se svakodnevno pojavljuju na Instagramu i čini se kao da nema trendseterice koja u njih nije investirala u 2021. godini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber琥珀 (@amber_madam)

One najpopularnije potpisuju dva poznata dizajnerska brenda: Prada i Chanel!

PRADA MOKASINKE

I Pradine i Chanelove ‘it’ mokasinke zapravo imaju jako puno zajedničkih dodirnih točaka i jasno je već na prvi pogled da se radi o apsolutnim predvodnicima ovog (jesenskog) trenda u svijetu cipela.

Pradine loaferice dolaze u ukupno 3 modela, u crnoj i bijeloj boji, a dok je jedan namijenjen modnim klasičarkama, ravne pete i pojednostavljenog dizajna, druga dva su stvorena za žene koje vole pratiti trendove i koje trenutno furaju baš takve modele cipela s robusnom platformom. Oda je ovo modnim 90-ima u Prada svijetu, koja dolazi s kopčom: nezaobilaznim logom u obliku trokuta.

Osim u Prada buticima, pronaći se mogu i na Farfetchu. Cijene se kreću od 620 eura za klasični ravni model do 880 eura za mokasinke s debelim potplatom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iga Wysocka (@igawysocka)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ellen Brockbank (@ellenbrockygirl)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SYMPHONY OF SILK | Lorna (@symphonyofsilk)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filippa Hägg (@filippahagg)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by aylin koenig (@aylin_koenig)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by anna (@anna.pogribnyak)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annabel (@annabelpesant)

CHANEL MOKASINKE

I Chanel ima svoj hit model. Već na proljeće nazivali su ga ultimativnom dizajnerskom mokasinkom, a ništa se previše nije promijenilo sve dosad, tako da ćemo ove cipele nastaviti učestalo viđati cijele jesenske sezone.

Francuska modna kuća također se odlučila ponuditi svojim kupcima nekoliko varijacija na temu, no u suštini se radi o vrlo sličnim modelima. Karakterizira ih podebljana peta i potplat, prošiveni dizajn i, naravno, Chanel logo s dva prekrižena slova u zlatnoj ili srebrnoj boji. Na web stranici Chanela možete ih i pogledati, a trenutno su ondje u ponudi dvije boje; siva i klasična crna.

Cijene za Chanelove mokasinke su definitivno više od onih Pradinih, pa će za njih biti potrebno izdvojiti otprilike 1.000 eura.

Učitati još
Zatvori