Street style inspo: Točkasti uzorak u ljetnim outfitima
Street style inspo: Točkasti uzorak u ljetnim outfitima

Street style inspo: Točkasti
uzorak u ljetnim outfitima

Nove kolekcije su stigle u omiljene trgovine, a moramo priznati kako jedva čekamo slagati nešto maštovitije outfite. Nakon slojevitih kombinacije veselimo se prelasku na opuštenije i ugodnije materijale. Iako još nismo ušli u ljeto, omiljeni brendovi su dobili nove kolekcije od kojih posebno izdvajamo točkasti uzorak. Riječ je o uzorku koji je u trendu već neko vrijeme, a popularnost mu ne pada. I ovog ljeta ćemo nositi točkice, a kako ih kombinirati saznajte u nastavku.

Povijest jednog od najpopularnijih uzoraka

Engleski naziv ‘polka dot’ se prvi put pojavio u modnim magazinima davne 1857. godine u vidu šala koji je po sebi imao izvezene točkice. Fashion dame tog vremena brzo su zavoljele ovaj uzorak, a vrhunac popularnosti je dosegao u 1950-ima kada ga je počela nositi tadašnja ikona Marilyn Monroe, a nakon nje i Elizabeth Taylor. Nakon toga je modna kuća Dior napravila slavnu reviju u kojoj je dominirao točkasti uzorak.

Utjecajem modne scene toga vremena, brojne poznate dame su počele nositi haljine s točkastim uzorkom kao glamurozni komad za kojeg je već tada bilo jasno kako će postati modni klasik. S vremenom je imao razdoblja manje i veće popularnosti, a posljednjih nekoliko godina ne možemo zamisliti proljetne i ljetne sezone bez točkastih haljina.

Točkasti uzorak kao dio ljetne garderobe

Osim haljine, možete uložiti u točkaste blejzere, košulje ili pak odijela. Moda je razigrana i u tom smislu ovaj uzorak možete nositi na više načina. Za ljubitelje minimalizma predlažemo crnu kombinaciju koja se može upotpuni točkastim modnim detaljem. No, ako ste pak skloni slagati vibrantne kombinacije, onda ovaj uzorak možete kombinirati s jarkim bojama.

Ugodna oversized haljina s volanima i detaljima u vidu točkica je komad u kojem ste odmah dotjerani. Nenametljiv, a istovremeno poseban postao je modni odabir kada želimo posebno zablistati. U nastavku se inspirirajte outfitima s detaljima u vidu točkica i osmislite vlastite ljetne lookove.

Učitati još
Zatvori