Vratio se tie-dye trend. Neće se svima svidjeti, ali komadi izgledaju odlično

Vratio se tie-dye trend. Neće se svima
svidjeti, ali komadi izgledaju odlično

Još jedan hit iz devedesetih godina pokucao je na proljetna vrata – tye-die zašarenio je police high street trgovina i stranice web shopova. I dok su neki s oduševljenjem prihvatili ovu povratničku modu, drugi će je čvrsto ostaviti u devedesetim godinama, bez doze nostalgije. No, kao i ostali retro trendovi, i ovaj je uspio pronaći svoj put do društvenih mreža pa su trendseterice već dodale barem jedan komad u svoju garderobu.

Živi od šezdesetih godina prošlog stoljeća

Tie-dye prvi su na modnim pistama predstavili Christian Dior i R13, u kolekcijama za proljeće i ljeto 2019., svaki svoju viziju: Dior u decentnom stilu, a R13 u s primjesom rock’n’rolla i time dokazali da je tie-dye opet živ! Naravno, tie-dye vuče svoje korijene još puno prije devedesetih godina: u šezdesetim godinama živopisne boje odlično su oslikavale ekscentričan stil života, na modnim marginama bio je u disko-eri, a svoj puni sjaj doživio je osamdesetih i devedesetih godina. Tad su ga najviše prihvatili tinejdžeri, no danas nije više namijenjen samo njima.

Tie-dye trend definitivno pripada među one koji ne “legnu” na prvu, ali im treba dati šansu. Bez obzira na to što je riječ o statement komadu u ormaru, mudrim kombiniranjem može se dobro uklopiti i među klasičnije komade. Primjerice, slip tie-dye suknja odličan je spoj s basic bijelom majicom i sandalama, a umjesto klasične traper jakne, ona s efektnim printom dobar je odabir kad ormaru treba jedan neobičan i upečatljiv komad.

High street brendovi nisu dugo čekali pa su tie-dye komade taman s dolaskom proljeća dodali u svoje kolekcije. Asos, Mango, Zara… izbor je stvarno raznolik pa svatko može pronaći nešto za sebe, bez obzira na to koji stil preferirali!

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Asos

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Foto: Instagram, Asos, Mango, Zara

 

Učitati još
Zatvori