Zaslužuje li ova torba status “nove Birkinice”?
Zaslužuje li ova torba status “nove Birkinice”?

Zaslužuje li ova torba status
“nove Birkinice”?

Svjetski poznata bajka o Birkinici, njenom nastanku i utjecaju, reklo bi se, postala je pomalo razvikana, a modni entuzijasti krenuli su u potragu za novim poželjnim torbama. Tako se na društvenim mrežama pojavila teorija o “the new Birkin” modelu koji će polako, ali sigurno zaludjeti modnu scenu, a promoviraju ga brojne slavne trendseterice.

Riječ je o The Row Margaux modelu, koji nose Kendall Jenner, Dua Lipa, Jennifer Lawrence, kao i Anne Hathaway. Sestre Mary-Kate i Ashley Olsen oduvijek su bile Birkin djevojke, a najbolje predstavljaju pravo utjelovljenje Jane Birkin stila i estetike. Poput Jane razumiju kako bi se Birkin torba doista trebala nositi – bez puno opterećenja, u praktične svrhe i s kaotičnim privjescima na torbi. Međutim, nije ni čudno da su i sestre Olsen nedavno viđene kako nose najpoželjniju dizajnersku torbu Margaux, s obzirom na to da je The Row njihov brend od davne 2006.

Je li Margaux novi model na sceni?

I da i ne. Nema dugu tradiciju poput Birkin torbe, no prve smo modele detektirali na The Row reviji u 2021. Već godinu dana kasnije započela je vladavina ovog minimalističkog dizajna, s obzirom na to da je nakon kolekcije jesen/zima 22. postao stalni član The Row obitelji. Od tog trenutka status ove torbe nekontrolirano dobiva na popularnosti, a njen utjecaj unutar modne industrije potvrđuju upravo neodržive zalihe retailera, s obzirom na to da se torbe rasprodaju momentalno.

Tihi luksuz i ideologija minimalizma

Kao što smo već naglasili, The Row Margaux model izgleda prilično jednostavno. Na sebi nema nikakvih obilježja robne marke i zato je savršen predstavnik trenutno popularne ideologije tihog luksuza. Jasno je da stoga cijena ovog komada nije nimalo pristupačna. Margaux model dolazi u širokoj paleti boja, a neke nijanse neodoljivo podsjećaju na filozofiju stvaranja Birkin torbe. Praktičnost je jedini imperativ.

Dostupna je na The Row stranici. Onda kada nije rasprodana, naravno.

the row
the row
the row
the row
the row
the row
the row
the row
the row

*Tekst preuzet sa Journal.rs.

Foto: The Row, Instagram (@burlakanastaya, @ariviere, @antotaselection)

Učitati još
Zatvori