Style inspiracija: Nina Mia Čikeš nas je osvojila svojim stilom
Style inspiracija: Nina Mia Čikeš nas je osvojila svojim stilom

Style inspiracija: Nina Mia Čikeš nas
je osvojila svojim stilom

Modni stil se gradi godinama i možemo zaključiti kako se mijenja s našim navikama, sazrijevanjem, usponima i padovima. On je puno više od odjevnih predmeta, dio je našeg karaktera i identiteta. U tom smislu možemo promatrati i stilske promjene koje smo svi doživjeli s obzirom na godine. Stil je vizualno komuniciranje na van pomoću kojeg često izražavamo naše trenutne umjetničke i glazbene odabire.

Dok neki odjeću doživljavaju isključivo kao funkcionalan predmet, postoje ljudi kojima je stil dio osobnog identiteta. Upravo zbog toga smo u našoj rubrici Style inspiracija ugostili Ninu Miu Čikeš za koju sa sigurnošću možemo reći kako ima specifičan i poseban stil. Odjeća joj je vizualno sredstvo komunikacije, a moda igra s kojom tako dobro koketira.

  • Kako bi opisala vlastiti modni stil?

Svoj bih stil opisala kao eklektičnu nakupinu emocija s obzirom na to da vrlo intuitivno pristupam odijevanju na dnevnoj bazi. Volim eklektiku, spajanje različitih stilova, posuđivanje elemenata jednog pravca i korištenje istog u drugima. Silno me zabavlja ta mogućnost konstantne preinake gdje inspiraciju pronalazim u svakodnevici: u filmu, predstavi, koncertu, bespućima interneta, druženju s prijateljima…

  • Koje ključne komade bi izdvojila za zimsku sezonu?

Kao ključne komade za zimsku sezonu izdvojila bih prvenstveno neki dobar statement kaput, bundu ili ogrtač. Veliki sam ljubitelj zime i svega navedenog, tako da imam popriličan problem s logistikom spremanja zimskih kaputa. Jedino što kalendarske zime pomalo gube svoj tradicionalni karakter, tako da se, nažalost, na ovim temperaturama mogu nositi odjevni predmeti svih godišnjih doba.

Stilski izričaj koji nas je osvojio

Nina Mia Čikeš njeguje eklektični stil s pomakom. Kao što je i sama rekla, odijevanju pristupa vrlo intuitivno i samim tim slaže kombinacije prema raspoloženju koje estetski nose određenu poruku. S obzirom na to kako smo svjedoci izmjene brzih trendova i high street brendova koji nas na tjednoj bazi bombardiraju mikro trendovima, stil poput njenog je pravo osvježenje.

Utjecajem brze mode, ali i društvenih mreža moda se svela na konzumerizam bez poruke i identiteta i to nas je dovelo do svojevrsnog zasićenja. Nina Mia Čikeš je pravo osvježenje u moru istih, a njezin stil inspiracija za slaganje upečatljivih outfita.

U nastavku ćemo izabrati IT komade koji estetski odgovaraju Nininom stilu. Riječ je o kvalitetnim komadima upečatljivog dizajna koji su ključni komadi kako biste zimi mogli složiti dobre outfite. Što god odabrali, nećete pogriješiti jer je riječ o stylish odjevnim predmetima koji nisu trend za jednu sezonu.

Foto: Instagram (@nina.berlina), Optika Anda, Designer Outlet Croatia, Mona, Max Mara Weekend, Mytheresa, Garderoba store)

Učitati još
Zatvori