Proljetne street style kombinacije koje dokazuju da je ‘manje’ još uvijek ‘više’

Proljetne street style kombinacije koje dokazuju da je ‘manje’ još uvijek ‘više’

Unutar svakog ormara, početak proljeća označio je početak nove sezone i nove garderobe. Prvi topli dani vratili su nas najprozračnijim i najraskošnijim komadima koji stvaraju neodoljivu proljetnu i ljetnu garderobu s dozom romantike i boho chica. Od pastelnih i jarkih boja do vibrantnih uzoraka i prozračnih silueta, proljetna i ljetna garderobe daleko su od jednostavnog, klasičnog i monotonog. I dok novi trendovi i upečatljivi modeli stvaraju kombinacije koje savršeno prenose karakter razigranih toplih dana, a jarke boje i vibrantni uzorci plijene pažnju na svakom koraku, jednostavnost basic modela i elegancija klasika i ovog se proljeća vraća u ormare ljubiteljica minimalizma.

MINIMALIZAM U PROLJETNOJ GARDEROBI

Kad govorimo o modnom svijetu, korijeni minimalizma leže u neutralnim bojama, klasičnim i svevremenskim komadima i naglasku na kvaliteti ispred kvantitete. Iako spoj neutralnih boja i jednostavnih krojeva može stvarati naizgled bezlične modele kojima nedostaje individualnosti i karaktera i iako jednostavnost minimalizma donosi određene izazove, uz nekoliko ključnih komada i stilskih trikova lako ćete stvoriti bezbroj neodoljivih proljetnih kombinacija s jednakom dozom šarma i razigranosti.

Nakon nekoliko sezona kada su minimalizam zamijenili upečatljive siluete i krojevi te raskošna paleta jarkih boja i uzoraka, proljeće je na street style scenu vratilo jednostavnost silueta, krojeva i detalja. U efektnim kombinacijama istaknuli su se neki novi klasici koji su , zadržavajući jednostavnost i eleganciju, donijeli neočekivane pomake u krojevima, asimetriju u siluetama i decentne detalje.

Mala crna haljina ukrasila se asimetričnim krajevima ili statement rukavima, jednostavna bijela košulja otvorenim leđima, dok su zanimljive teksture sasvim obične basic modele pretvarale u statement komade.

Uz odjevne komade iz minimalističkog ormara među kojima su se istaknule nove interpretacije starih klasika, unutar najboljih proljetnih kombinacija naših omiljenih minimalistica istaknulo se i nekoliko ključnih modnih dodataka koji donose onaj posebni pečat i najjednostavnijem spoju traperica i bijele majice. Među ovogodišnjim favoritima iz svijeta modnih dodataka našle su se torbe neobičnih oblika i sandale koje stvara tek nekoliko tankih trake te svilene marame za dozu neodoljivog šarma i nizovi zlatnih ogrlica s decentnim privjescima za dozu ležerne elegancije.

U nastavku donosimo odlične street style kombinacije koje dokazuju da je manje još uvijek više, a koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za istovremeno jednostavne i efektne dnevne kombinacije.

Učitati još
Zatvori