Najblistaviji dragulji za svakodnevno nošenje
Najblistaviji dragulji za svakodnevno nošenje

Najblistaviji dragulji za
svakodnevno nošenje

Šarolika atmosfera, kreativnost i inovativnost euforičnog razdoblja avangarde kada se sve činilo mogućim, pretočena je u kolekciju dijamantnog nakita Belle Époque draguljarske kuće Damiani. Žena tog doba bila je tajanstvena i sofisticirana, elegantna i fatalna, karakterizirana tijelom punim oblina, tamne kose i očiju, uz pune usne i zapanjujuć pogled. Zahvaljujući toj inspiraciji, majstor zlatar i osnivač draguljarske kuće Damiani, Enrico Damiani, osmislio je Belle Époque: sofisticiranu kolekciju koja na dragocjen način predstavlja motiv filmske trake. Sugestivni okviri realizirani su nizom brilijanata, safira, rubina i smaragda, dok baguette dijamanti ocrtavaju rubove filmske trake, a zlatna ležišta daju blistavost sjaju dragog kamenja.

Pomno vodeći računa o najsitnijim detaljima i u potpunosti ručno izrađeni od strane vještih majstora zlatara koji biraju samo najdragocjenije kamenje, prstenje, narukvice, naušnice i privjesci kolekcije Belle Époque izražavaju profinjenu ljepotu modernih diva. Svaki komad nakita izrađen je u isključivo 18-karatnom zlatu i ukrašen je dijamantima najviše kvalitete. Ta kategorizacija dijamanata kod tvrtke Damiani je standard, dok se tako nešto kod domaćih zlatara proizvodi isključivo na zahtjev.

Jedinstveni dizajn kultnog križa Belle Époque posebno je zadivljujuć. Dragulj ima dva križa, jedan unutar drugog, spojena zlatnim lancem. Zahvaljujući ovoj strukturi, kako se nositelj kreće, unutarnji i vanjski elementi se pomiču stvarajući dragocjenu interakciju koja pojačava svjetlucavost privjeska. Dragulj se također može nositi samo s unutarnjim ili vanjskim elementom: potonji naglašava grafičku veličinu križa, dok ga prvi interpretira dragocjenim šarmom.

Nakit draguljarske kuće Damiani dostupan je i u Hrvatskoj, u butiku Mamić 1970, u Ulici Frane Petrića 7 u Zagrebu, a bogati izbor možete istražiti na www.mamic.hr

Foto: PR

Učitati još
Zatvori