Style inspiracija: Sonja Dvornik i njezin minimalistički stil s dozom pomaka
Style inspiracija: Sonja Dvornik i njezin minimalistički stil s dozom pomaka

Style inspiracija: Sonja Dvornik i njezin
minimalistički stil s dozom pomaka

Style inspiracija je naša modna rubrika u kojoj svake srijede ugostimo nekoga čiji nas stil inspirira. Imati stila i znati koketirati s modom je dugotrajan proces koji se mijenja ovisno o našim godinama i sazrijevanju. Imati stila ne znači samo znati kreirati dobre outfite već biti karizmatičan, dobro se osjećati u odjeći i izgraditi bazu komada koja je prepoznatljiva.

Kako biramo naše goste? Nema univerzalnog pravila, biramo ih spontano i s različitom estetikom koju nose na specifičan način. Ove srijede u našoj rubrici je poznata splitska fotografkinja Sonja Dvornik. Karizmatična Splićanka koja se i sama bavila jednom vrstom modne fotografije, onom uličnom koja je spontana i kao takva ima najveću autentičnost, je izgradila specifičan stil koji nam se sviđa. Vjerna je minimalizmu s pomakom, a komadi koje bira prvenstveno moraju biti udobni.

  • Kako bi opisala svoj modni stil?

Jednostavan i elegantan. Volim kombinacije koje traju cijeli dan i odjeću koja me ne opterećuje. Volim kupiti par dobrih komada po sezoni. S obzirom na to kako ne pratim slijepo trendove, to su obično komadi koji traju i koje godinama kombiniram s ostalim što imam u ormaru.

  • Koje ključne komade bi izdvojila za zimsku sezonu

Prvenstveno bi izdvojila oversized sako koji kombiniram na sve.  Opušteni jeans, bijele tenisice i Toteme vuneni kaput koji mi je već dugo na listi želja. Volim neopterećene i ugodne komade, a posebno izdvojila brend Isabel Marant jer mi se doslovno svaki komad sviđa.

Minimalistički stil koji možete jednostavno kreirati

Sonja je vjerna neopterećenom minimalizmu i filozofiji kako odjeću moramo nositi mi, a ne odjeća nas. Ne robuje trendovima što je očito iz svakog njezinog outfita. Njezin stil je kombinacija francuske estetike s dozom mediteranskog pomaka. Stil joj je jednostavan, ali istovremeno i živopisan i tu energiju nam često prenosi preko vlastitog Instagram profila. Osim što volimo njezina videa u kojima zorno prikazuje život lokalnog Splita, isto tako nam se i sviđaju njezini modni odabiri. U nastavku donosimo komade koji estetikom odgovaraju Sonjinom stilu.

Levi's traperice (Zalando)
Prada (Optika Anda)
The Frankie shop
Toteme kaput
Veja tenisice (Karla)

Foto: Instagram (@sonjadvornik), Optika Anda, Zalando, Toteme, Mona, Karla, The Frankie shop.

Učitati još
Zatvori