Kašmir koji je osvojio modne insajderice: ovi komadi izgledaju tako kvalitetno i cosy

Kašmir koji je osvojio modne insajderice: ovi komadi izgledaju tako kvalitetno i cosy

Kupovati manje, a kvalitetnije, modna je mantra koje se drži sve više potrošača, a prilagođavaju se tome i modni brendovi, čak i oni high street predznaka, koji su u svoje kolekcije sve više počeli uvrštavati kvalitetnije, profinjenije (i skupocjenije) materijale. Jedan od njih svakako je kašmir, odnosno raskošna i nevjerojatno meka kašmir vuna koja je kroz desetljeća zadržala status luksuznog klasika.

Kašmir kao omiljeni luksuzni materijal u zimskim kolekcijama

Osim što je zbog svojeg luksuznog izgleda poželjan u svakoj garderobi i kombinaciji, kašmir se svojom udobnošću, izdržljivošću i mekoćom ističe kao luksuz vrijedan investicije. Unatrag nekoliko godina pronaći ćete ga i u kolekcijama high street brendova kao što su H&M i Massimo Dutti, no mi vam danas pišemo o jednom drugom modnom brendu specijaliziranom za kašmir, koji je svojim modelima osvojio modne insajderice.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lovisa Barkman (@lovisabarkman)

Njegovo ime je Soft Goat, a u komadima koje donosi možemo uživati i mi, jer brend dostavlja u Hrvatsku. U ponudi su vunene kolekcije za žene, muškarce i djecu, a svoj omiljeni komad od kašmira možete i personalizirati kroz uslugu izrade monograma u webshopu brenda. Osim toga, tu je i gift shop s prigodnim zimskim asesoarima kojima možete darivati svoje najbliže.

Soft Goat kašmir

Priča o brendu Soft Goat započinje još 2010. godine, na večeri dvoje prijatelja, Stephanie Bergström i Erika Magnusona. Pulover od kašmira koji je nosio potaknuo ih je na raspravu kako su na tržištu dostupni predivni komadi od kašmir vune, no da su cijene istih vrlo visoke. Zapitali su se mogu li utjecati na to i godinu dana kasnije osnovali su vlastiti brend.

Pronašli su način i kako da smanje cijenu vlastitog kašmira, a to je da svoje kolekcije pozicioniraju, reklamiraju i prodaju isključivo online. Koristeći internet kao svoj primarni i zapravo jedini kanal distribucije, uspjeli su cijene zadržati umjereno, a ne pretjerano visokima, i svojim kupcima također ponuditi raznovrsan izbor, od klasičnih do popularnih stilova u raznim bojama.

U svojoj proizvodnji fokus stavljaju na reciklirani kašmir, što znači da najprije iskoriste stare pulovere od kašmira, razgrade ih na pojedinačna vlakna i zatim ponovno pletu. Ženska kolekcija donosi nam predivne komade koji su ili od 100% kašmira ili dolaze u kombinaciji kašmira i vune. Tu su lijepe zimske haljine, puloveri, trenirke, karidgani, tunike i modni dodaci, a sve ih možete još bolje istražiti u službenom webshopu brenda.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori