Otkako je lansiran htjeli ste isprobati SKIMS? Zara se inspirirala i ponudila shapewear odjeću
Otkako je lansiran htjeli ste isprobati SKIMS? Zara se inspirirala i ponudila shapewear odjeću

Otkako je lansiran htjeli ste isprobati SKIMS? Zara se inspirirala i ponudila shapewear odjeću

Rijetko je koji brend napravio toliki boom u svojoj niši, kao što je SKIMS napravio u shapewear industriji. O čemu se zapravo radi i kako je došlo do toga?

U 2019. osnovan je SKIMS pod vodstvom svima poznate Kim Kardashian. Nakon mnogo pokrenutih brendova unutar Kardashian klana, nije se očekivao veliki uspjeh. No SKIMS je svojom kvalitetom i dizajnom te udobnošću odjevnih komada pokazao javnosti da se ne šali. Široki izbor veličina i boja namjenjenih svima, pozitivno su utjecali na brend i imidž. Uz sve to, SKIMS je stvorio jaku platformu na društvenim mrežama zahvaljujući posebnom marketinškom pristupu. Mnogo suradnji s poznatim zvjezdama i Kardashian sestrama te uzbudljive kampanje pozicionirali su brend na vrh.

Kroz godine brend je proširio svoju ponudu uvođenjem loungeweara, badića, basic odjevnih komada te tako stekao popularnost i u ostatku modne industrije.

SKIMS ponuda basic komada zasigurno je stekla najveći hype, a sve to zbog aktualne opsesije jednostavnom elegancijom i minimalizmom u outfitima. Često rasprodane kolekcije, natjerale su ljude na internetu da se bace u potragu za SKIMS duplikatima.

Javnost se od pandemije okrenula praktičnosti i udobnosti te eleganciji, a SKIMS je to savršeno predvidio i zato danas vrijedi 4 milijarde eura.

Kim K je osnovala SKIMS nakon vlastitog nezadovoljstva shapewearom na tržištu

Brend je osnovan pod vodstvom Kim Kardashian nakon vlastitog nezadovoljstva shapewearom na tržištu. Nije se očekivao veliki uspjeh za brend s obzirom na to da je Kardashian klan već dom modnih i beauty brendova kao što su DASH, KKW, Poosh… no SKIMS je zasigurno ostvario neočekivano uspješne rezultate već od samog početka.

SKIMS je postao viralan i dobio veliku pažnju primjenom prikladnog marketinškog pristupa koji prikazuje utjecajne i slavne osobe, od SZA do bivših Victoria’s Secret modela. Kim Kardashian, vješta u društvenim mrežama, često zauzima središnje mjesto u svojim kampanjama. Također snima tutorijale na društvenim mrežama, pokazujući kako najbolje koristiti određene SKIMS proizvode.

SKIMS za izgradnju svevremenskog ormara

Minimalizam i jednostavna elegancija aktualni su proteklih godina, što čini ovaj brend još uspješnijim i relevantnim za trenutnu modu. Bez obzira na prigodu ili stil, SKIMS ima nešto za svakoga. Njihova kolekcija obuhvaća sve, od elegantne i suvremene odjeće do udobnih i praktičnih komada za opuštanje ili donjeg rublja za svaki dan. Svaki komad je pažljivo izrađen kako bi se postigla udobnost i potpora, dok istovremeno održava sofisticiranu estetiku koja je postala zaštitni znak brenda. Njihovi klasični odjevni komadi poput haljina i majica te loungewear kolekcije savršeni su za izgradnju svevremenog ormara te decentnih i ležernih kombinacija za svaku priliku.

SKIMS slavi sva tijela i boje kože

Jedna od najznačajnijih karakteristika brenda je njegova inkluzivnost. SKIMS vjeruje da je svako tijelo prekrasno i zaslužuje odjeću koja mu odgovara. Zato se svaki komad dizajnira s ciljem naglašavanja različitosti i slavljenja autentičnosti. Od nijansi koje se prilagođavaju svim tonovima kože do dizajna koji naglašava različite obline, SKIMS cijeni i podržava sve oblike tijela. Valja naglasiti i da su imali posebnu kolekciju za ljude s invaliditetom. Na tim komadima, primjerice, posebne su kopče koje olakšavaju oblačenje ljudi s invaliditetom.

Brend se također ističe svojim visokokvalitetnim materijalima koji ne samo da naglašavaju atribute i ljepotu tijela, već i čine da se osjećate ugodno u vlastitoj koži. Bez obzira jeste li u potrazi za savršenim grudnjakom koji se prilagođava vašim konturama ili želite osjetiti luksuz meke tkanine dok se opuštate kod kuće, SKIMS nudi širok izbor koji će zadovoljiti vaše potrebe i želje.

Osim toga, idu korak dalje kako bi naglasili svoju društvenu odgovornost. Kroz suradnje s dobrotvornim organizacijama i promociju pozitivnih tijela, pokazuju da se moda može koristiti kao platforma za promicanje važnih vrijednosti.

Zara lansirala shapewear inspiriran SKIMS proizvodima

U bogatoj Zara ponudi, pokraj trendi odjeće, obuće i dodataka, možete pronaći i liniju za oblikovanje tijela. Super je za zaglađivanje i strukturiranje nepravilnih površina na predjelu struka, bokova, poprsja i stražnjice. U shapewear ponudi, Zara nudi niz slip haljina, bodija, kratkih hlača, brief gaćica, topića i grudnjaka. Osim što služe određenoj funkciji, privlačnog su dizajna.

A za još SKIMS duplića, u nastavku izdvajamo ostale high street komade koji nalikuju dizajnu popularnog brenda, a odlični su za svaki dan.

shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara
shapewear Zara
Zara

Topovi

skims
WEEKDAY
skims
Zara
skims
Zara
skims
ZARA

Majice dugih rukava

SKIMS
H&M
SKIMS
H&M
SKIMS
WEEKDAY
skims
WEEKDAY
SKIMS
WEEKDAY

Haljine

skims
TALA
SKIMS
PULL&BEAR

FOTO: Zara, Pull&Bear, Weekday, Tala, Instagram (@hannaschonberg, @josefinehj, @linda.sza)

Učitati još
Zatvori