Skandinavski dizajn koji obožavamo nositi
Skandinavski dizajn koji obožavamo nositi

Skandinavski dizajn koji obožavamo nositi

Moda ima šaroliku definiciju i mogli bismo je svrstati u određenu vrstu umjetnosti. Riječ je o stvaranju i kreiranju predmeta koji trebaju imati određenu funkciju, ali i ljepotu. Odjeća nije samo predmet koji nosimo zbog funkcije već je estetski izričaj, ali i odraz našeg identiteta. Odabirom odjeće možemo dosta toga reći o našem karakteru, ukusu pa čak i karijeri i poslu. Ako radimo posao koji nema definirani dress code biramo nešto opuštenije komade, no ako radimo posao koji je definiran pravilima odijevanja koristimo nešto klasičniju odjeću. Posljednjih par godina moda je postala izuzetno masovna, a high street brendovi su počeli proizvoditi tjedne kolekcije. Visoke modne kuće nam često nisu cjenovno dostupne, a ako želimo uložiti u unikatne i posebne komade, skandinavski brendovi su idealni.

Skandinavski dizajn koji vole svi zaljubljenici u modu

Skandinavski brendovi su pomalo, ali sigurno postali nezaobilazni kada pričamo o modi u cijelosti. Dokaz tome je Copenhagen Fashion Week koji stoji uz bok najjačim Tjednima mode u Europi. Na tom Tjednu mode skupi se dizajnerska krema skandinavskih brendova koji odišu posebnom estetikom. Najpopularniji među njima je Ganni. Brend koji je popularizirao animal uzorak na specifičan način, sadrži vibrantne i nespojive komade koji osvajaju ljude diljem svijeta. Njihove popularne ‘chunky čizme’ su stvorile pomutnju i iskopirali su ih svi high street brendovi. Stine Goya Studio je također brend koji njeguje naglašene i razigrane komade kakve samo odvažne žene koje vole koketirati s modom mogu iskombinirati.

Rotate Birgerchristensen ima nešto klasičnije komade, ali s dozom glam rocka koji je izveden u sitnim detaljima. Baum und Pferdgarten je modna kuća koja se popularizirala kaputima i prošivenim jaknama karo i pepito uzorka. Osim toga, riječ je o brendu s prekrasnim haljinama koje možete nositi na razne načine. Eytys je grunge brend koji se popularizirao s glomaznim tenisicama koje su preplavile streetstyle scenu. Naime, radi se o modnoj kući koja njeguje retro dizajn popularan devedesetih godina i unisex kolekcije kakve će se svidjeti svim ljubiteljima pomalo grunge stila. Za kraj ostavljamo kraljicu skandinavske mode, modnu kuću Acne Studios. Acne Studios je jedna od najjačih modnih kuća na svijetu s prepoznatljivim komadima koji su postali modni klasici. Estetika, koja od 1996. godine ne mijenja smjer i okuplja sve koji istinske razume dizajn i cijene unikatnu modnu priču.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori