Što omiljene skandinavske trendseterice nose na Tjednu mode u Kopenhagenu?

Što omiljene skandinavske trendseterice nose
na Tjednu mode u Kopenhagenu?

Počeo je možda i najiščekivaniji Tjedan mode – onaj u Kopenhagenu. Prije nekoliko godina potpuno je nenadano doživio boom po pitanju street stylea kada su poznati fotografi otkrili riznicu dobrog stila na ulicama glavnog danskog grada, a otada modni znalci s nestrpljenjem iščekuju svako novo izdanje. I što se tiče kombinacija, djevojke ni ovog puta nisu razočarale.

Skandinavske trendseterice u punom sastavu prošetale Kopenhagenom

Suprotno uvriježenom mišljenju da su Skandinavke sklone isključivo minimalizmu, u proteklih par sezona street style ikone su pokazale kako razmišljaju daleko od jednostavnih monokromnih outfita. I ove godine ulice pršte bojom, uzorcima i teksturama, unutar najnovijih komada skandinavskih brendova koje će često promovirati i kombinirati sa svjetskim modnim divovima. Aktualne trendove uvijek će prilagoditi svojem stilu pa tako vidimo puno predimenzioniranih komada, onih inspiriranih muškim ormarom, a zaštitni znak su im odlični modni dodaci.

Iako ovaj tjedan mode traje samo tri dana, na ulicama ne nedostaje odlične inspiracije jer se revije i eventi nižu jedni za drugim pa će tako pojedine djevojke promijeniti i nekoliko kombinacija u danu kako bi u drugačijem izdanju nazočile novom događanju. Niske temperature nisu pokolebale trendseterice te su svejedno izvlačile svoje najzanimljivije lookove iz ormara – što više slojeva, to bolje. Prava je umjetnost uklopiti velike kapute i debele čarape u stylish look, a one najbolje u tome su itekako uspjele.

S današnjim danom završava drugi dan CPHFW-a, što znači da nas očekuje još jedna serija dobrih fotografija prije nego što se sve djevojke presele u Stockholm, a zatim i one najveće modne prijestolnice; New York, London, Milano i Pariz.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori