Kako je roza odijelo osvojilo modni svijet?

Kako je roza odijelo osvojilo modni svijet?

Od prvih ženskih modela s potpisom Coco Chanel i Yves Saint Laurenta do danas kada su klasici velikih dizajnera još uvijek izvor inspiracije za modne kuće i high street brendove, odijela su zadržala status moćnog komada koji unutar svake, a osobito unutar poslovne garderobe, unosi jednostavnost sa snažnom porukom. Najpoželjnije modele ženskog odijela stvarao je spoj jednostavnih linija i neutralnih boja koji je isticao strukturiranost klasičnih krojeva i njihov klasičan izgled.

Svaka nova sezona donosi ne samo nove trendove, već i nova izdanja popularnih klasika. Iako je klasično žensko odijelo desetljećima uspješno prkosilo trendovima i zadržavalo jednostavnost preuzetu iz muškog ormara, posljednjih nekoliko sezona donijelo je modele koji su prešli granice formalnog odijevanja i poslovnog stila. Novi modeli donosi su dekonstrukciju strogih krojeva, a monotoniju neutralne palete zamijenili su vibrantnim jarkim i romantičnim pastelnim bojama. U kombinaciji s klasičnim siluetama i laganim proljetnim materijalima, boje su unijele ženstvenost i ležernost u klasično odijelo i stvorile klasik za suvremeno doba. Kao najpoželjnije među modelima u boji istaknulo se roza odijelo.

ROZA ODIJELO – NEODOLJIVI SPOJ KLASIČNOG I TRENDI

Roza odijelo se sasvim neočekivano istaknulo kao jedan od najpoželjnijih proljetnih trendova. Neodoljivi spoj klasičnog i trendi osvojio je cijeli modni svijet. I dok su poznate modne kuće i brendovi tražili savršeni kroj i savršenu nijansu ružičaste boji koji će spojeni zajedno stvoriti najtrendi izdanje ženskog odijela ove sezone, popularne trendsetericu su tražile nove i drugačije načine kako ga nositi unutar svakodnevnih proljetnih kombinacija.

Proljetne kolekcije donijele su sve od nježnih pastelnih nijansa spojenih s strogim krojevima do ženstvenih silueta u kombinaciji s intenzivnom pink nijansom. Kako bi moderni klasik nosile na moderan način, popularne trendseterice odmaknule su se od klasičnih kombinacija i svoje omiljeno roza odijelo spojile s T-shirtom i tenisicama.

U nastavku donosimo street style ideje kako ove sezone nositi roza odijelu u svakodnevnim kombinacijama, a najbolje modele istaknuli samo na kraju.

Asos

Asos

Bershka

Bershka

Reiss

Reiss

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Tibi

Tibi

Rejina Pyo

Rejina Pyo

Altuzzara

Altuzzara

Foto: Instagram, Asos, Bershka, Net-a-porter, Zara

Učitati još
Zatvori