Otkrijte najbolje nove Rolex i TUDOR satove za 2022.

Otkrijte najbolje nove Rolex i
TUDOR satove za 2022.

Početak svakodnevnih odjevnih kombinacija nalazi se u odjevnim komadima, no modni dodaci ono su što ih čini još boljim i osobnijim zbog čega se nalaze na posebnom mjestu unutar svake garderobe. Jedan od modnih dodataka koji nosi status klasika bez sumnje su satovi.

Od prvih džepnih modela pa sve do danas kada je svijet satova raskošniji i raznovrsniji no ikad, taj vječni modni dodatak krasi onaj savršeni spoj praktičnog i vizualno privlačnog. Iz sezone u sezonu, popularni brendovi satova uvijek ih iznova istražuju i redizajniraju, a rezultat su satovi koji, osim što nam pokazuju vrijeme, osvajaju nas svojim neodoljivim dizajnom i izgledom.

Najbolji novi satovi nose potpis prestižnih urarskih kuća Rolex i TUDOR, a pronašli smo u na adresi Ulici Frane Petrića 7 – u butiku Mamić 1970.


Novi Rolex satovi


Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Rolex otkriva svoje najnovije kreacije: satove koji obasjavaju svjetlo optimizma i inovacija u svijetu urarstva. U svojoj neprestanoj potrazi za izvrsnošću, Rolex neprestano poboljšava estetiku i tehnologiju svojih prepoznatljivih satova. Oni su poziv za pomicanje granica, za postizanje „još više“. Uz, kao i uvijek, isto obećanje izvanredne kvalitete zahvaljujući potpunom, internom majstorstvu u izradi satova.


OYSTER PERPETUAL AIR-KING


Odajući počast istraživačima neba, Oyster Perpetual Air-King slavi pionire zrakoplovstva i poziva nositelje sata da preuzmu zapovjedništvo nad svojom sudbinom. Ove godine, Rolex predstavlja novu generaciju modela Oyster Perpetual Air-King. Sat ima potpuno redizajnirano kućište sa štitnikom za krunu i ravnim stranama poput većine modela kategorije Professional. Proporcije narukvice su također promijenjene, a posebno je proširen središnji članak.

Prvijenac za ovaj model, opremljen je sigurnosnom kopčom Oysterlock. Prikaz sata također je osvježen i savršeno je izbalansiran zahvaljujući dodavanju 0 prije 5 na ljestvici minuta. Svaki petominutni interval je, dakle, sada označen s dvije znamenke. Osim toga, nova generacija modela Air-King koristi optimizirani prikaz Chromalight, koji jamči maksimalnu čitljivost u mračnim uvjetima. Kazaljke i trokutasta oznaka sata na 12 sati ispunjeni su ili obloženi novim luminiscentnim materijalom koji pruža dugotrajniji intenzivan sjaj. Brojke 3, 6 i 9, koje su prije bile u potpunosti izrađene u 18-karatnom bijelom zlatu, sada su također vidljive u mraku zahvaljujući ovom inovativnom materijalu, koji je ekskluzivan za Rolex.

Nova generacija Air-Kinga opremljena je kalibrom 3230, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji omogućuje prikaz sati, minuta i sekundi. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Air-King nosi oznaku Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.


OYSTER PERPETUAL GMT-MASTER II


GMT-Master stvoren je za avanturu u zraku. Sada je sat po izboru za putnike, povezujući ljude izvan
vremenskih zona. Rolex predstavlja novu, neočekivanu verziju modela Oyster Perpetual GMT-Master II.

Na ovom satu, krunica i štitnik krunice nalaze se na lijevoj strani kućišta sata. Prozorčić za datum i leća Cyclops također su se pomaknuli i pojavljuju se na 9 sati. To je zahtijevalo nekoliko tehničkih prilagodbi u
smislu mehanizma i oznake Superlative Chronometer, za što je morao biti prilagođen protokol, kao
i neki od završnih testova. Izrađen u čeliku Oystersteel i opremljen narukvicom Oyster, ovaj sat ima dvobojni monoblok umetak prstena Cerachrom u zelenoj i crnoj keramici – uparivanje boja koje nikad prije nije bilo viđeno na ovom modelu.

Svojim jedinstvenim dizajnom i bogatstvom tehničkih inovacija, ovaj jedinstveni GMT-Master II ističe spremnost modela za otkrivanje i reinterpretaciju. Nova verzija GMT-Master II opremljena je kalibrom 3285, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma, kao i dodatnu vremensku zonu u 24-satnom formatu. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual GMT-Master II nosi oznaku Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.


OYSTER PERPETUAL DAY-DATE


Day-Date je oduvijek predstavljao prestiž i inovativnost. Izrađen isključivo u plemenitim metalima bio je to prvi kalendarski ručni sat koji je, osim datuma, označio dan u tjednu u cijelosti napisan u prozorčiću na brojčaniku.

Rolex po prvi put predstavlja Oyster Perpetual Day-Date 40 u 950 platini koji je lako prepoznatljiv zahvaljujući ledeno plavom brojčaniku, ali s rebrastim prstenom. Temelj Rolexove estetske baštine, ova upečatljiva komponenta, koja se nalazi samo na nekim klasičnim modelima kolekcije Oyster Perpetual, a do sada je bila izrađena samo u 18-karatnom zlatu, sada postoji u najprestižnijem dostupnom metalu. Materijal iznimne svjetline i zadivljujućeg bijelog sjaja, platina je izazovna za rad, posebno pri završnoj obradi. Rolex je stoga osmislio inovativni novi proizvodni proces za izradu rebrastog prstena u 950 platini. Proizvodnja nazubljenog savršenog oblika i blistavih površina bio je tehnički podvig koji je brand uspio realizirati zahvaljujući svojoj izvanrednoj stručnosti.

Nova verzija Day-Date 40 opremljena je kalibrom 3255, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi, dana i datuma. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Day-Date 40 nosi oznaku Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.


OYSTER PERPETUAL YACHT-MASTER 42


Novi dragulj sjaji na površini mora: po prvi put, Yacht-Master 42 dostupan je u žutom zlatu – nadahnuto i originalno usavršavanje prepoznatljivog jedriličarskog sata koji ni na koji način ne mijenja njegov smjer.

Rolex predstavlja novu verziju modela Oyster Perpetual Yacht-Master 42. Od sada je nautički sat dostupan i u 18-karatnom žutom zlatu, nakon što je bio jedinstven u ponudi od 18-karatnog bijelog zlata. Nova verzija, koja, kao i originalni model, uključuje dvosmjerni rotirajući prsten i umetak Cerachrom s povišenom gradacijom, kao i inovativnu narukvicu Oysterflex, koristi se optimiziranim prikazom Chromalight. Oznake sata i kazaljke ispunjene su ili premazane novim luminiscentnim materijalom, ekskluzivnim za Rolex, koji jamči dugotrajniji intenzivan sjaj. Na dnevnom svjetlu ovi elementi zaslona također imaju svjetliju bijelu nijansu.

Nova verzija Yacht-Master 42 opremljena je kalibrom 3235, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, što mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Yacht-Master 42 nosi oznaku Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.


OYSTER PERPETUAL DATEJUST 31


Prskanje boje. Poetsko svjetlucanje. Osjećaj obnove. Brojčanici koji ukrašavaju novi Datejust 31 pršte svježom energijom i puni su obećanja. Rolex predstavlja tri nove verzije modela Datejust 31 s upečatljivim brojčanicima s cvjetnim motivima.

Podsjećajući na divlje ljetne livade, dizajn se sastoji od 24 cvijeta koji se jasno razlikuju jedan od drugog zahvaljujući svojim završnim obradama – s efektom sunčevih zraka, mat ili zrnatim. Svaki od cvjetova iznutra osvijetljen je dijamantom postavljenim u sredini. Brojčanik s cvjetnim motivom je Azzurro plavi na prvom novom satu u bijeloj Rolesor verziji, koja kombinira čelik Oystersteel i bijelo zlato, s rebrastim prstenom. Na drugom satu, izrađenom u 18-karatnom žutom zlatu, u maslinasto zelenoj boji, a na trećem, u verziji Everose Rolesor, koji kombinira čelik Oystersteel i Everose zlatu, u srebrnoj je boji. Na drugom i trećem satu prsten je optočen s 46 dijamanata briljantnog reza, a opremljeni su narukvicom President i narukvicom Jubilee.

Nove verzije Datejust 31 opremljene su kalibrom 2236, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Datejust 31 nosi oznaku Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.


OYSTER PERPETUAL YACHT-MASTER 40


Tamo gdje se nebo susreće s oceanom i sunce izlazi iznad vode, zrak je na trenutak prožet bojom. Novi Yacht-Master 40 koristi ove prolazne trenutke kako bi im se mogli diviti na zapešću. Prsten, ukrašen dijamantima i safirima u tonovima plave, srebrne i ružičaste, inspiriran je polarnom svjetlošću i sjajem zore.

Rolex predstavlja novu šarenu, blistavu verziju modela Oyster Perpetual Yacht-Master 40. Izrađen
u 18-karatnom bijelom zlatu, koji se prvi put pojavljuje na ovom modelu, sat ima rotirajući prsten s dragim kamenjem izrezanim u obliku trapeza. Ružičasti safir, svijetloplavi safir, dijamant, ljubičasti safir i tamnoplavi safir donosi skladan niz koji se ponavlja osam puta. Ovaj dizajn prstenu donosi jedinstven sjaj koji je dodatno pojačan trokutastim dijamantom na 12 sati. Kućište blista s 46 dijamanata briljantnog reza od lugsa (nogica kućišta) do štitnika krune. Ova nova verzija Yacht-Master 40 s dragim kamenjem opremljena je kalibrom 3235, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma.

Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Yacht-Master 40 nosi oznaku Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Istražite čaroban svijet Rolex satova u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.


Novi Tudor satovi


TUDOR Royal

Slijedeći na svoju reputaciju u stvaranju amblematičnih modela koje su odabrali najhrabriji avanturisti, TUDOR ove godine predstavlja Black Bay Pro, potpuno novi model sa značajkom dvostruke vremenske zone. U liniji Black Bay, kultni Black Bay GMT model sada je dostupan i u S&G (čelik i zlato) verziji, s toplim bojama i vintage notom; predstavljene su nove verzije za Black Bay Chrono S&G; i linija TUDOR Royal. TUDOR također predstavlja modele Black Bay 31, 36, 39 i 41 S&G, koji imaju zaobljeni dizajn i Manufakturni kalibar.


BLACK BAY PRO


TUDOR predstavlja novi tehnički model s potpuno novom estetikom. Nazvan Black Bay Pro, ima promjer od 39 milimetara, fiksni čelični prsten i Manufakturni kalibar s ugrađenom GMT funkcijom. Black Bay Pro je potpuno novi model sa značajkom dvostruke vremenske zone, tehničkom komplikacijom koja uspostavlja lokalno vrijeme uz drugu vremensku zonu. Kompaktan, robustan i sportski, ovaj model ima mnogo jedinstvenih estetskih detalja i slavi duh tehničkih satova koje je TUDOR proizvodio za profesionalce tijekom svoje povijesti. Prepoznatljiv po 24-satnoj gradaciji, satiniranom fiksnom prstenu i žutoj 24-satnoj kazaljci “pahulja”, Black Bay Pro pokreće TUDOR Manufakturni kalibar MT5652 s ugrađenom GMT funkcijom.


BLACK BAY GMT S&G


Prepoznatljivi Black Bay GMT model s integriranim Manufakturnim kalibrom GMT sada je također dostupan u S&G (čelik i zlato) verziji, s toplim bojama i vintage stilom. Black Bay GMT S&G je model s više vremenskih zona, vrlo funkcionalna komplikacija koja uspostavlja lokalno vrijeme uz dvije druge vremenske zone. Prepoznatljiv po 24-satnom gradacijskom rotirajućem prstenu u dvije boje, koji predstavlja dan i noć, Black Bay GMT S&G također daje suptilnu estetsku notu povijesti ove urarske funkcije.


BLACK BAY CHRONO S&G


Elegantni kronograf linije Black Bay od čelika i žutog zlata, sa samonavijajućim Manufakturnim kalibrom, koji ima sklopni kotač i okomitu spojku, slijedi najčišću tradiciju sportskih satova. TUDOR proizvodi satove koji su usko povezani sa svijetom motosporta od 1970. kada je predstavljen model Oysterdate, prvi kronografa brenda. Isto tako, od 1954. TUDOR neprestano usavršava svoje profesionalne ronilačke satove. Black Bay Chrono S&G model kombinira ove tradicije u sportsko-šik kronografu, s kontrastnim podbrojčanicima i automatskim Manufakturnim kalibrom visokih performansi, sa sklopnim kotačem i okomitom spojkom.


BLACK BAY 31/36/39/41 S&G


TUDOR predstavlja novu verziju svoje linije Black Bay u čeliku i žutom zlatu s fiksnim prstenom. Svi opremljeni Manufakturnim kalibrima, modeli dolaze u četiri veličine, s petodijelnom narukvicom i kopčom s brzim podešavanjem. Modeli Black Bay 31, 36, 39 i 41 S&G donose jedinstvenu estetiku liniji Black Bay. Njihova zaobljena kućišta, naglašena dijelovima u poliranom žutog zlata, nude jezik koji malo odstupa od kultnog duha satova brenda kako bi prihvatio sofisticirani, svestrani, uniseks šik. Opremljeni manufakturnim kalibrima, uključujući referentni MT5201 koji uvodi novu obitelj TUDOR mehanizama, ovi su modeli na vrhuncu tehničke profinjenosti satova. Još jedna važna značajka za optimalnu udobnost je narukvica s pet članaka koja dolazi s TUDOR “T-fit” kopčom, s brzim podešavanjem, u svim veličinama.


TUDOR ROYAL


Sa svojom integriranom metalnom narukvicom, rebrastim ili dijamantnim prstenom i automatskim
mehanizmom, linija TUDOR Royal oličenje je svestranog i pristupačnog sportskog šika. Royal je ime koje je TUDOR prvi put upotrijebio 1950-ih kako bi naglasio vrhunsku kvalitetu svojih satova. Imajući na umu ovo naslijeđe, linija TUDOR Royal nudi samonavijajuće sportsko šik satove s integriranim narukvicama koje su jednako pristupačne koliko i beskompromisne. S prvoklasnim tehničkim performansama i profinjenom estetikom, ova linija nalazi se na raskrižju između klasičnih i sportskih satova. Dolazi u nehrđajućem čeliku ili zlata i čeliku, i nudi se u četiri veličine s devet mogućih brojčanika.


Istražite svijet odvažnih TUDOR satova u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

Učitati još
Zatvori