Ljeto provodimo u rebrastom bijelom topu. Bezvremenski komad koji mora biti u vašem ormaru
Ljeto provodimo u rebrastom bijelom topu. Bezvremenski komad koji mora biti u vašem ormaru

Ljeto provodimo u rebrastom bijelom topu. Bezvremenski komad koji mora biti u vašem ormaru

Dosta se priča o prednostima minimalističke capsule garderobe. Od savršeno skrojenog balonera do najljepšeg para traperica, posjedovanje kvalitetnih osnovnih komada može učiniti jutarnje odijevanje beskrajno lakšim. I dok smo naravno pobornici bezvremenske klasike, čini se da ove sezone osnove garderobe dobivaju nadogradnju. Barem što se majica bez rukava tiče. Klasične potkošulje prošle godine dobile su novo ruho i postale jedan od najpoželjnijih komada u modnom svijetu, a i ove sezone njihova popularnost ne jenjava. Rebraste topove nosit ćemo cijelu sezonu.

Dizajneri koji su modernizirali rebrasti top

Loewe je bio prvi brend koji je popularizirao ovaj basic komad. Modeli su prilikom predstavljanja kolekcije proljeće/ljeto 2022 pistom prošetali noseći rebraste topove bez rukava s izvezenim prepoznatljivim logotipom brenda. Komad je odmah postao hit i čak je sebi donio željeno mjesto na Lystovom indeksu top 10 najpopularnijih proizvoda za 2022.  godinuModna platforma uzima u obzir spominjanja na društvenim mrežama, pretraživanja, prodaju i preglede stranica više od 8 milijuna artikala kako bi odredila koji su proizvodi najtraženiji. Složit ćete se, doista temeljit proces.

Sljedeća je bila Prada, koja je na modnoj pisti za jesen/zimu 2022. prikazala brojne majice bez rukava s vrlo istaknutim, legendarnim trokutastim logotipom, nekoć rezerviranim za torbice, gornju odjeću i kožnu galanteriju. Naravno, ne treba spominjati da je klasičan bijeli top odmah zasjeo na vrh liste želja mnogih zaljubljenika u modu.

Od Prade do Loewea, tijekom posljednjih nekoliko sezona, dizajneri su preispitivali skroman bijeli rebrasti top, pretvarajući komad od nenametljive osnovne stvari u ultimativni statement piece vašeg ormara. Dodavanjem logotipa, dizajnerske majice bez rukava postale su nezaobilazan komad, posebno ljeti. Za dokaz trebate samo potražiti Instagram, budući da influencerice redovito pokazuju kako su stilizirale svoje dizajnerske rebraste topove.

U nastavku smo za vas izdvojili nekoliko klasičnih modela iz street wear ponude koje možete kombinirati na sve, kao i već spomenute dizajnerske komade koji su postali veliki hit u modnom svijetu.

Street wear verzije

Arket
Rebrasti top
Massimo Dutti
Rebrasti top
H&M
Rebrasti top
Zara
Rebrasti top
Mango

High end verzije

Rebrasti top
Zimmermann (Farfetch)
Rebrasti top
MARANT ÉTOILE (farfetch)
Rebrasti top
Dolce & Gabbana (Farfetch)
Rebrasti top
Miu Miu
Rebrasti top
Loewe
Rebrasti top
Prada

Foto: Instagram (@emilisindlev, @mathildegoehler, @wild_j6, @zinafashionvibe, @haileybieber), Zara, Mango, Massimo Dutti, H&M, Arket, Loewe, Prada, Miu Miu, Farfetch

Učitati još
Zatvori