Cure na Instagramu obožavaju prugice za proljeće

Cure na Instagramu obožavaju
prugice za proljeće

Ako postoji jedan uzorak koji je vječan, onda su to definitivno dobre, stare prugice. Odličan su izbor u različitim prigodama, bez obzira na to radi li se o formalnijim ili ležernijim prigodama. T-shirt s prugicama apsolutni je must have u svakom ormaru, osobito u proljetno doba, a to potvrđuju domaće i strane djevojke na Instragramu koje su izvrsna inspiracija za ona jutra kad stojimo pred ormarom i muči nas ona vječna “nemam-što-obući”.

Klasika je uvijek dobrodošla

Ovaj komad ima i bogatu povijest – prugasta majica prvi se put pojavila 1858. i to u muškom ormaru, kao dio službene uniforme Francuske mornarice kako bi se mornari razlikovali od drugih muškaraca. Genijalnost ovog komada, tzv. breton majice koja u izvornom obliku ima 21 prugicu, brzo je prepoznala i Coco Chanel, a kasnije su je nosile velike modne ikone poput Audrey Hepburn i Brigite Bardot.

Pojam “francuski chic” jednostavno je nezamisliv bez prugaste majice, a slobodno možemo reći da danas gotovo i nema dame koja nema bar jednu varijantu mornarske majice u ormaru. Nije ni čudo, s obzirom na to da je dobro došla u svim godišnjim dobima, ali i različitim prilikama.

Outfit s kojim nikad nema greške je spoj prugaste majice i traperica, uz dodatak nekoliko zlatnih detalja poput naušnica ili niza lančića. Takav je styling idealan za cijeli dan u gradu, od jutarnje kave, preko posla pa do večernjeg izlaska gdje su salonke i mnogo nakita neoizostavni dodaci.

Prugice nisu rezervirane samo za T-shirte, nego i za mekane, predimenzionirane džempere koji su idealni za prijelazno razdoblje, ali i savršeni za kombiniranje s ljetnim komadima. Prugasti je džemper sjajna investicija jer, jednom kad uđe u ormar, postaje omiljen izbor za svaki dan, bez obzira na to radi li se o zimskim danima uz kapute ili hladna proljetna jutra uz lepršave haljine i suknje.

Idu sa svime, od cvjetića do točkica

Iako je dugo vremena bilo “zabranjeno”, kombiniranje različitih uzoraka ponovno se našlo na modnom tronu, a vrijedi samo jedno pravilo: što luđe, to bolje. Iako su klasične, prugice su mnogima omiljen izbor za spajanje s drugim uzorcima, osobito s cvjetnim, točkastim i kariranim. Naravno, odvažne dame nosit će i prugice s prugicama, a jednostavnim modnim dodacima “smirit” će upečatljiv prugasti look.

Djevojke na Instagramu pokazuju da su mogućnosti s ovim svevremenskim komadom neograničene. Potrebno je samo malo modne hrabrosti i mašte, a ako je ponestane, uvijek su tu društvene mreže gdje nas dva-tri scrolla dijeli od nove modne inspiracije.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori