Prugaste hlače trenutno nose svi, a mi izdvajamo najljepše modele za proljeće i ljeto
Prugaste hlače trenutno nose svi, a mi izdvajamo najljepše modele za proljeće i ljeto

Prugaste hlače trenutno nose svi, a mi izdvajamo najljepše modele za proljeće i ljeto

Dolskom toplijih dana mijenjamo našu garderobu i pokušavamo je organizirati na što boji način. Izazov nam je prijelazno razdoblje u kojem je ujutro hladno, a tijekom dana osjetno toplije dok nam za navečer treba jakna. Najbolji saveznici za proljetno razdoblje su nam kožne jakne, blejzeri i neki model prozračnih hlača. S obzirom na to kako još nije vrijeme za haljine, biramo prozračne hlače koje možemo nositi od jutra do večeri i kombinirati na kožne jakne ili pak blejzere. Posebno su u modi prugaste hlače koje biraju fashionistice, a mi najljepše modele izdvajamo u nastavku.

Prugaste hlače – trend koji nam se sviđa

Prugasti uzorak ima dugu povijest koja datira od davne 1858. kada je postao dio službene uniforme francuskih mornara. Upravo zbog toga ga mnogi nazivaju i mornarskim uzorkom, a do danas njegova popularnost nije pala. Svake sezone u modi su prugaste majice, blejzeri i puloveri, a od ove godine i prugaste hlače koje neodoljivo podsjećaju na donji dio spavaćice.

U 20. stoljeću pruge su postale ključni dio modne ikonografije mnogih brendova. Pionir je bio Adidas , koji je 1928. godine uveo svoju oznaku s tri pruge na tenisicama koje je nosila atletičarka Lina Radke. Brendu su i danas zaštitni znak pruge, a osim njih i ostale modne kuće su ih polako počele uvrštavati u ponudu. Svaki brend je napravio svoju verziju prugica, a iako na oko slične, danas možete odabrati prugaste komade s različito izvedenim prugama i zaista izgledaju sjajno.

Kako nositi prugaste hlače?

No, nama su ipak u fokusu prugaste hlače koje smo zamislili na razne kombinacije. Predlažemo ih nositi na jednostavnu majicu, oversized blejzer i tenisice. Savršen su odabir za tople dane jer su ugodne i u njima možete provesti cijeli dan. Ako niste ljubitelji haljina koje su većini ljetni odabir, prugaste hlače u sinergiji s ostalim modnim komadima će biti odličan odabir. Kombinacija je zaista mnogo, a riječ je o nosivom komadu koji se isplati imati u garderobi.

Učitati još
Zatvori