Potraga za mladićem u kravati. Znate li tko je on?

Potraga za mladićem u kravati.
Znate li tko je on?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli *Style Zagreb* (@stylezagreb)

Elegantan muškarac s kravatom! Formula je to još od 17. stoljeća kada započinje šarmantna hrvatska modna priča – ona o kravati, a baš ovaj tjedan, u četvrtak 18. listopada slavimo njezin dan – Dan kravate.

Jeste li znali da je taj važni element muške garderobe izrastao iz ljubavne priče? I to iz one koja seže daleko u našu povijest kad su žene vezale svoj rubac oko vrata voljenog muškarca u znak ljubavi i vjernosti.

Vežući rubac oko vrata svojim muškarcima žene su na jedan indirektan način sudjelovale u globalnom lansiranju ovog lijepog detalja jer upravo su naši domaći dečki u 17. stoljeću bili zapaženi kao vrlo ”stylish”. Svi su u to vrijeme željeli izgledati poput Hrvata. Trend se prvo proširio na francuskom pa zatim i na ostalim europskim dvorovima, a onda postao neizostavan modni detalj sve do danas.

Volimo vidjeti muškarce koji nose kravate, pa stoga ni ne čudi što vas naš domaći modni brend CROATA moli za pomoć.

Njihovo budno oko ”snimilo” je ovog šarmantnog mladića na Instagram profilu @stylezagreb i voljeli bi ga povodom Dana kravate, nagraditi kravatom svog luksuznog brenda.

No za to nam treba mala pomoć da ga pronađemo i dogovorimo ovaj “spoj”. Sve što trebate napraviti je da dečka koji je snimljen na zagrebačkoj špici tagate u komentaru te dodate hashtag #modnispoj s @croatalife.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CROATA (@croatalife)

Na kraju najvažnije nacionalno modno pitanje: Znate li lijepo svezati kravatu?

Pratite Croatin Instagram @croatalife jer sigurno će vam dobro doći tutorial koji ovih dana objavljuju s korak po korak ilustracijama koje pokazuju nekoliko vrsta čvorova i kako ih svezati.

Ipak je to naš modni detalj – morate ga imati i voljeti!

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori