Našli smo torbe napravljene po uzoru na kultnu Paco Rabanne torbu koja već 50 godina osvaja
Našli smo torbe napravljene po uzoru na kultnu Paco Rabanne torbu koja već 50 godina osvaja

Našli smo torbe napravljene po uzoru na kultnu Paco Rabanne torbu koja već 50 godina osvaja

Kultna Paco Rabanne torba iz 1969. povezuje prošlost i sadašnjost kroz legendarni dizajn i zanatsku tehniku. Sastavljena je ručno kao bešavna površina od metalnih pastila. Njezin dizajn u potpunosti prikazuje suštinski izraz Paco Rabanne avangarde. Stvorena je prije pedeset godina, a i danas uživa ogromnu slavu u modnom svijetu.

Inspiracija za ovaj prepoznatljivi dizajn dolazi od čelične pregače koju su u dalekoj prošlosti nosili mesari u Francuskoj. U duhu ready-madea Marcela Duchampa, Paco Rabanne ponovno je zamislio ovu zaštitnu foliju od diskova nalik na ljuske kao kompaktnu torbu. Kliješta i mašta bili su potrebni da se torba realizira u genijalni modni dodatak. I unatoč nedostatku logotipa, torba je postala prepoznatljiva i poželjna. Dijelom zahvaljujući Françoise Hardy i Brigitte Bardot koje su je nosile u brojnim dnevnim varijantama.

Povijest 1969 torbe

Nedavno ponovno lansirana kao torba iz 1969., izvorni dizajn ima jedno značajno ažuriranje: odmak od teškog čelika na lakši aluminij s novim sjajnim završnim obradama u traci i blijedo zlatnoj boji. Sastoji se od 367 pastila za izvornu veličinu i 120 za mini format, sastavljanje se i dalje obavlja ručno. Kao proizvod s potpisom unutar ponude Paco Rabanne, novo-staro izdanje prati kolekcije Juliena Dossene s pista i dostupno je tijekom cijele godine u trgovinama. Pedeset godina kasnije, torba odaje prepoznatljiv, poznat zvuk u zvuku i osjećaju. Neki je smatraju vrhunskim dodatkom ili torbom koja služi i kao nakit. Drugi ipak djelom dizajnerske umjetnosti u koje vrijedi investirati.

Kako što u većini slučajeva biva kada su u pitanju modni trendovi, oko komada koje nose poznate osobe vrlo često se stvori veliki hype. To se dogodilo i s Paco Rabanne 1969 torbom. Taylor Swift je prije nekoliko dana izašla na večeru u West Village u New Yorku, neposredno nakon što je prekinula šestogodišnju vezu s Joeom Alwynom. Fotografije su se vrlo brzo proširile po internetu, a svi su odmah primijetili što je nosila. U prvom planu njezinog outfita bila je Paco Rabanne torba koju su njezini obožavatelji odmah poželjeli imati u svom ormaru.

S obzirom na to da se cijena 1969 torbe kreće od 1000 dolara na dalje, odlučili smo pronaći pristupačnije verzije popularne Paco Rabanne torbe i sve su dostupne kod nas.

Paco Rabanne 1969 torba
Paco Rabanne (Zalando)
Mango torba
Mango
Torba s perlicama
Zara
Torba sa šljokicama
Asos
Torba s kristalima i ručkom
Bershka
Torba s našivenim šljokicama
Bershka

FOTO: Instagram (pacorabanne, ninonrambaud, auroradellerose), Zara, Mango, Bershka, Zalando

 

Učitati još
Zatvori