Oduvijek i zauvijek obožavatelji oversized dolčevita. Ovako ćemo ih nositi u 2024.
Oduvijek i zauvijek obožavatelji oversized dolčevita. Ovako ćemo ih nositi u 2024.

Oduvijek i zauvijek obožavatelji oversized dolčevita. Ovako ćemo ih nositi u 2024.

Što se mode tiče, nema nam boljeg osjećaja nego kad pronađemo komad u kojem se osjećamo udobno, a koji možemo kombinirati u bezbroj kombinacija. Upravo takve su oversized dolčevite koje nam daju osjećaj kao da smo umotani u dekicu čak i kad smo izvan kuće. Osim toga, one izgledaju jako stylish bilo da ih kombinirate na slik suknju, traperice ili hlače na crtu. Zaista je teško promašiti.

Kad se temperature opasno približe nuli, modna pravila se počinju mijenjati, a funkcionalnost odjednom postaje prioritet. Mekani odjevni komadi koji omogućuju spoj cool izgleda s osjećajem topline skaču na vrh naše top-liste, a među njima, na tronu se ističe bezvremenska dolčevita.

Prostranih dolčevita, u crop ili tradicionalnom izdanju, trendseterice se ove jeseni ne mogu zasititi, a nose ih uz traperice, komade od kože i hlače od odijela.

Uz brižnu njegu, kvalitetna dolčevita može potrajati više sezona, a premda se dosad smatrala poprilično monotonim odjevnim komadom, uz malo kreativnosti može biti sve samo ne dosadna.

Uz dodatak oversized bijele košulje dolčevita poprima sasvim novo lice, utaknuta u kožnate hlače dobiva zavodljiv vibe, a u spoju s kariranim blejzerom, trapericama i smeđim čizmama do koljena postaje klasik, dostojan luksuznog zimskog odmarališta.

Bilo da birate modele high street brendova ili velikih modnih kuća, pri kupovini obratite pažnju na sastojak i duljinu, pogotovo ako kupujete “iz fotelje” i u tražilicu upisujete pojam ‘turtleneck’.

Pronašli smo 12 odličnih dolčevita među kojima ćete lako pronaći ‘onu pravu’ baš za sebe.

Zara
Zara
H&M
H&M
H&M
H&M
Mango
Mango

Foto: Instagram (@camilacoelho, @katya_gousset, @nurbilenyavuzer, @lovisabarkman), MyTheresa, Zara, H&M, Mango

Učitati još
Zatvori