Stigli su prvi laneni komadi u kojima ćemo provesti proljeće i ljeto

Stigli su prvi laneni komadi u kojima ćemo
provesti proljeće i ljeto

Novi trendovi oni su koji početak nove sezone u našim ormarima uvijek čine uzbudljivim, no povratak dobrih, starih klasika ono je čemu se zapravo veselimo jer su upravo jednostavni modeli u neutralnim bojama oni koji će odigrati ulogu ključnih odjevnih komada u svakoj garderobi i biti odličan početak svakodnevnih kombinacija.

Sve topliji proljetni i ljetni dani u naše će garderobu vratiti lepršave siluete, razigrane uzorke i prozračnije materijale među kojima se kao apsolutni favorit već na samom početku sezone istaknuo lan. Na granici između klasika i trenda, lan je jedan od materijala karakterističnih za tople dane koji se svakih nekoliko godina u velikom stilu vraća među najpoželjnije modne trendove i u naše garderobe. Jednostavan, prozračan, svestran i s nekoliko nezaobilaznih izgužvanih linija, lan je tijekom tople sezone uvijek odličan izbor.

Novi odjevni komadi od lana za novu toplu sezonu

Najtopliji proljetni i ljetni dani koje s nestrpljenjem iščekujemo nezamislivi su bez prozračnog i udobnog lana. Osim zbog sve viših temperatura, odjevni komadi od lana će iz dana u dan biti sve popularniji i zbog neodoljivih modela koje su unutar svojih proljetnih kolekcija i među prvim ljetnim modelima već predstavile modne kuće i popularni high street brendovi. Najčešće u neutralnoj bijeloj i bež boji, lan čak i uz nekoliko izgužvanih linija unosi nježnu eleganciju u svaki komad.

Nova sezona klasičan ljetni materijal iskoristila je kako bi uz pomoć njih stvorila neke od najdivnijih proljetnih i ljetnih modela. Uz prozračne haljine i široke palazzo hlače koji se svake sezone ističu u svakom lanenom ruhu, nova sezona s lanom je spojila pregršt trendi modela, ali i jednostavnost basic komada. Iako je zadržao klasični izgled njegove teksture i prepoznatljivu jednostavnost, lan se ove sezone unutar proljetnih kolekcija u potpunosti transformirao uz pomoć neočekivanih novih silueta i trendi detalja.

Od omiljenih klasika poput balonera, jednostavnog poslovnog odijela i hlača ravnog ili cigarette kroja do haljina i kombinezona ukrašenih trendi detaljima, u nastavku donosimo 35 najpoželjnijih odjevnih komada od lana koje već možemo dodati u svoju shopping košaricu, a u kojima ćemo provesti proljetne i ljetne dane.

Mara Hoffman
Altuzarra
Massimo Dutti
Jacquemus
Zara
Jacquemus
Zimmermann
Mango
Zara
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Chloe
Mango
Massimo Dutti
Zara
Zara
Mango
Lafayette 148
Bondi Bond
Mango
Yvonne S
Mango
Mango
Mango
L’Agence
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Miguelina
Zara
La Ligne
Mango
Mara Hoffman
Max Mara
Massimo Dutti

Foto: Instagram, Mango, Massimo Dutti, Net-a-porter, Zara

Preporuka

Zatvori