7 novijih brendova torbi za koje ćete željeti znati

7 novijih brendova torbi za koje
ćete željeti znati

Ako se i vama čini kako dizajnerske torbe svake godine postaju sve skuplje i nedostižnije, dobra je vijest da postoje alternative, podjednako kvalitetne i vrijedne investiranja kao i oni razvikani modeli za kojima uzdišu sve trendseterice. Budući da je riječ o kožnim torbama mladih modnih brendova koji se tek probijaju, njihove cijene mnogo su pristupačnije no one velikih dizajnerskih kuća, a dodatna prednost svakako je ta da ćete imati torbu koju nećete sretati na svakom koraku po gradu. Osim toga, zbog torbica koje vam donosimo u nastavku mogli biste dobiti mnogo komplimenata i znatiželjnih pitanja gdje ste ih točno nabavili.

HUNTING SEASONHunting Season

Hunting Season5

Hunting Season2

Hunting Season4

Hunting Season, brend je dizajnerskih torbica iza kojeg stoji Danielle Corona, dizajnerica koja je prije osnivanja vlastitog brenda zanat ispekla u modnoj kući Valentino. Svaka njena torbica nastaje u Kolumbiji i ručno je pletena od lokalno prikupljenih materijala poput slame. Ova sezone u slučaju brenda Hunting Season donosi nekoliko odličnih i visoko funkcionalnih modela izrađenih od prirodnih materijala: rafije i kože.

YUZEFI

Yuzefi2

Yuzefi

Yuzefi3

Brend Yuzefi pokrenula je dizajnerica Naza Yousefi, veteranka modne industrije koja u svom radu primjenjuje interdisciplinarni pristup dizajnu. Svoju liniju kožnih modnih dodataka pokrenula je 2016. godine, a ove sezone njene torbice doživjele su poseban boom na modnoj sceni. Formulu za uspjeh pronašla je u elementima koje posuđuje iz svijeta interijera i kombinira ih s majstorskim tehnikama rukotvorstva. Svaki njen model izrađuje se u Londonu, a karakterizira ga prepoznatljiv dizajn, po uzoru na torbicu za kameru, odnosno fotoaparat.

Nico Giani

Nico Giani

Nico Giani2

Nico Giani3

Nico Giani4

Osnivač brenda Nico Giani, dizajner Niccolò Giannini, pokazuje ljubav prema geometriji i bojama kroz svaku svoju torbu. Njegovi modeli strogo su zadanih i preciznih linija, no istovremeno uspijevaju djelovati vrlo nježno, a za to su svakako zaslužne boje, koje Niccolò posuđuje iz dizajna interijera 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Za njegovo ime pročulo se prošle godine, kada je osvojio prestižnu nagradu Who Is On Next? za mlade talente, u suradnji Altarome i talijanskog Voguea.

The Volon

The Volon The Volon2 The Volon3 The Volon4

Izrada sofisticiranih kožnih modnih dodataka, u središtu je djelovanja modnog brenda The Volon, koji svoje korijene vuče iz dizajna namještaja i interijera. To se naročito odražava u strukturiranim oblicima torbica i profinjenoj paleti boja. Jedan od hit modela brenda The Volon zove se Lunch Box i riječ je o color-block torbi sastavljenoj od kožnih panela u različitim bojama. Ovu torbu obožavaju blogerice Susie Lau i Diletta Bonaiuti, a dizajnirana je tako da se može nositi na više načina, ovisno o tome kako vam najbolje odgovara.

Wandler

Wandler Wandler2 Wandler3 Wandler4 Wandler5

Jedan od uvjerljivo najnovijih brendova dizajnerskih torbica je Wandler, koji je utemeljen 2017. Njegovi modeli uglavnom su minimalističkog izražaja, maksimalno pročišćeni u funkciji i obliku, no istovremeno su vrlo elegantni, neočekivanih dimenzija i dinamične upotrebe boja. Svaka Wandler torba utjelovljuje modernu ženstvenost, a dizajnerica Elza Wandler je, radi držanja kvalitete na visokoj razini, cijelu proizvodnju smjestila u Italiji. Torbe su ručno rađene i izlaze u kolekcijama koje se na sceni pojavljuje četiri puta godišnje.

Danse Lente

Danse Lente2

Danse Lente Danse Lente3 Danse Lente4 Danse Lente5

Danse Lente na francuskom znači polagani ples, a to je također i ime modnog brenda baziranog u Londonu i specijaliziranog za kožne torbe te male kožne modne dodatke. Svi oni suvremene su estetike i inspiraciju crpe iz moderne arhitekture. No, umjesto da su stroge i hladne, ove torbe ipak posjeduju dozu zaigranosti i šarma, a cilj brenda je da ih zavolite na dulji rok i uvijek se osjećate posebno kada ih nosite.

Little Liffner

Little Liffner2

Little Liffner4

Little Liffner5

Little Liffner3

Little Liffner6

Bilo je pitanje trenutka kada će se na modnoj sceni pojaviti neki novi i zanimljivi modni brend iz Skandinavije. Little Liffner svakako odgovara tom opisu, a osim što mu je baza u Stockholmu, iza njega stoji dizajnerica Paulina Liffner von Sydow, koja je za svoj rad višestruko nagrađivana od modne struke. Svoj brend pokrenula je još prije nekoliko godina, no čini se da on tek sada doživljava svoju renesansu i stječe internacionalnu prepoznatljivost. Pristupačan luksuz sa zaigranim twistom, možda je najbolji opis Little Liffner linije, koja u jedno spaja skandinavsku funkcionalnost s vrhunskim talijanskim rukotvorstvom. Cilj je ponuditi kvalitetnu torbu kupcu kojem nisu važne razvikane marke.

STAUD

Staud2

Staud3

Staud

Brenda Staud možda se sjećate iz prošlih godina, jer već smo vas upoznali s nekim njegovim hit torbama. Bissett je bila mala bucket torba jednostavnih linija i retro stila, koju trendseterice i dalje rado nose, a zatim se pojavio Moreau model sa Staud potpisom, koji je definitivno jedan od zanimljivijih u posljednje vrijeme. Bucket torba presvučena u mrežu, model je na čiju popularnost računamo i ovog proljeća.

 

Foto: Instagram, Net-a-Porter

Učitati još
Zatvori