Nike tenisice koje su neočekivano osvojile trendseterice

Nike tenisice koje su neočekivano
osvojile trendseterice

A post shared by Desi (@desifare) on

Otkako su se vratile u fokus, ravnopravne bilo kojem drugom komadu obuće u svakodnevnim kombinacijama, a ne samo u sportskim, tenisice su nezaobilazan dio naših života. No pratite li street style scenu i trendove, vjerojatno ste primijetili da sve više trendseterica bira malo drugačije modele od onih na koje smo navikli. Elegantnije linije zamijenili su itekako primjetni modeli među kojima se s neočekivanim rastom popularnosti istaknuo Nike Air Max 97.

Nove (stare) Nike Air Max 97

Ponovno pojavljivanje tenisica Air Max 97 na ulicama nije slučajnost. Naime, Nike je prošle godine obilježio njihov 20. rođendan nekim novim bojama poznate siluete te kreirao comeback val koji se širi i na ovu godinu. Slučajno se podudara s ugly sneakers trendom koje prate robusnije linije i koje su privukle svoju nišu strastvenih obožavatelja pa su se Air Max 97 u to savršeno uklopile.

A post shared by nawellleee? (@nawellleee) on

Model koji je obilježio 90-e (možda ste ga i vi nosili) obožavan je baš iz nostalgičnih razloga, no koliko određena publika pati za njim, toliko ga neki nikad ne bi uključili u svoje kolekcije. No popularnost mu je neosporiva, pogotovo uslijed revivala koji se događa sada.

Kako i samo ime govori, tenisice su lansirane 1997. iz ruku dizajnera Christiana Tressera. Na tragu ikoničnog Air Max modela iz čije je linije proizašao, ovaj je model po prvi puta imao vidljive zračne jastučiće koji su se protezali cijelom dužinom potplata, a i prvi je imao skrivene rupice za vezice. No bio je drugačiji od svega do tada viđenog, futurističkog dizajna, na tragu novog milenija, zbog čega je danas toliko cijenjen.

Nove nijanse koje su lansirane prošle godine inspirirane su originalima tako često uključuju metalik finiš, a u nastavku pogledajte kako kultni model nositi u modernom izdanju.

A post shared by ELLIQA (@elliqa) on

A post shared by nawellleee? (@nawellleee) on

A post shared by Sneakers76 (@sneakers76) on

A post shared by Megan (@meganbgordon) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori