5 high street verzija dizajnerskih natikača koje su popularne gotovo kao Birkenstockice
5 high street verzija dizajnerskih natikača koje su popularne gotovo kao Birkenstockice

5 high street verzija dizajnerskih natikača koje su popularne gotovo kao Birkenstockice

Posljednjih nekoliko sezona u trendu su ravne cipele, a omiljene japanke ili natikače su definitivno obuća bez koje ljeto. Natikače koje su se posebno izdvojile i ove sezone, vjerovali ili ne, nisu Birkenstockice. Model Perni 11 brenda Gia Borghini iz kolekcije nastale u suradnji s influencericom Pernille Teisbaek viđamo na Instagram feedovima brojnih influencerica od trenutka kada se pojavio na tržištu. Popularnost ovih natikača ne jenjava, a tome su dokaz i brojni dupe modeli ovog dizajna.

Za cipele modnog brenda Gia Borghini doznale smo prije nekoliko sezona, kada su počele izuzetno uspješne suradnje ovog brenda sa slavnim ikonama stila koje su ga dovele u centar pozornosti. Gia Borghini x Rosie Huntington-Whiteley i Gia Borghini x Pernille Teisbaek kolekcije, pokazale su se velikim komercijalnim uspjehom i doslovno zaludile brojne svjetske trendseterice. I ove sezone, skoro ne prođe dan, a da ne uočimo neku influencericu na Instagramu u njenom omiljenom modelu Gia Borghini natikača ili sandala.

Perni 11

Model Perni 11 izrađen je u Italiji, okruglog je oblika i ima otvorene prste. Krase ga dvije čičak trake i ravni izbočeni potplat. Cijena natikača kreće se od oko 400 eura, a dolaze i u raznim bojama. Tako, osim klasičnih bež, crnih, bijelih i sivih možete birati između raznih nijansi ljubičaste, narančaste, plave, zelene,… Osim boja model Perni 11 dobio je i lakiranu verziju te onu od brušene kože s vunenom postavom.

O talijanskom brendu Gia Borghini

Inače je riječ o talijanskom brendu, kojeg je 2016. godine u Firenci utemeljila poduzetnica Barbara Borghini. Brendu je nadjenula ime po svojoj kćeri Ginevri, a u dizajnu se odlučila posvetiti najfinijem talijanskom rukotvorstvu. Pokrenula je brend kojim, kako kaže, želi dodatno osnažiti žene i učiniti da se osjećaju moćno, samopouzdano, chic i jednostavno odlično u svakom od njenih modela. Već od vrlo ranih dana prisutnosti brenda Gia Borghini na svjetskom tržištu, Barbara je započela sa suradnjama s poznatim modnim insajdericama, kao što su Chiara Ferragni, Pernille Teisbaek i Rosie Huntington-Whiteley, a Pernille je čak postala i kreativna savjetnica brenda u proljeće 2021. godine.

Kako to obično biva, dizajnerski komadi koji postanu jedni od najpopularnijih u modnom svijetu, brzo dobiju svoj high street dupe. Tako je i model Perni 11 dobio svoje vrlo slične verzije po drastično nižim cijenama. Za vas smo izdvojili 5 najljepših i najsličnijih modela.

Učitati još
Zatvori