Najpopularnija torba 2018. godine počela je dobivati svoje high street verzije

Najpopularnija torba 2018. godine počela je
dobivati svoje high street verzije

Neke dizajnerske torbe predodređene su za uspjeh i jednostavno im se poklope svi faktori. To je definitivno bio slučaj mladog modnog brenda Wandler i njegove najpoznatije torbe Hortensia, koja je u uistinu kratkom roku pomela modnu scenu. Tek sedam mjeseci što je Wandler bio aktivan kao brend luksuznih kožnih dodataka, buyeri najvećih high end online trgovina već su se počeli otimati za njega. Na jesen 2017. pojavio se na Net-a-Porteru i u kategoriji New Designer otkrio potrošačicama što ima za reći, a ostalo je, čini se, povijest. Hortensia je postala uvjerljivo najpopularnija i najtraženija kožna torba 2018. godine, čemu u prilog govori činjenica da ju je nabavila većina najutjecajnijih blogerica s Instagrama. Njenoj popularnosti ne nazire se kraj, a još jedna potvrda uspjeha stiže iz smjera high street brendova, koji su s prvim danima 2019. počeli nuditi svoje cijenom pristupačne verzije ove prepoznatljive siluete.

Iza brenda Wandler inače stoji dizajnerica s adresom u Amsterdamu, Elza Wandler, koja je inspirirana modernističkom umjetnošću i minimalističkim slikarskim i skulpturalnim djelima apstraktnog umjetnika Imija Knoebela stvorila Hortensia torbu kao ultimativni izraz moderne ženstvenosti. Hortensia vam možda u nekim detaljima čak izgleda poznato, što ne čudi, jer ima lagano trapezastu siluetu, koja nas podsjeća na zlatno doba Céline Trapèze torbe, koju su do prije nekoliko godina nosili, ali i kopirali svi. Bio je to apsolutni bestseller poznate francuske modne kuće, pa ne čudi ni popularnost ovog modela koji dolazi nekoliko godina nakon. Osim samog oblika, impresivna je i nevjerojatno glatka, vrhunska teleća koža od koje je torba ručno izrađena u Italiji, ali i paleta boja u kojima se ista pojavljuje.

Dizajnerica ju zamišlja u bezvremenskoj smeđoj, crnoj, boji pistacija i bijeloj, a svaka nova sezona donese neke nove nijanse, ali i teksture poput one krokodilske. Osim toga, minimalistička ljepotica Hortensia je izuzetno praktična torba, s višestrukim džepovima koji pomažu svakoj ženi u pokretu da zadrži organizaciju unutar omiljene torbice. Prve high street verzije sada slavne Wandler torbe već su tu, a kako ju interpretiraju Mango i Zara, provjerite u nastavku.

Mango

Zara

Zara

Zara

Zara

Foto: Instagram, Net-a-Porter, Mango, Zara

Učitati još
Zatvori