Kako je najkraća suknja sezone postala njezin najveći trend?

Kako je najkraća suknja sezone
postala njezin najveći trend?

Ako bismo morale izdvojiti jedan modni trend koji će obilježiti ne samo proljetnu, već i ljetnu sezonu, to bi bez sumnje bile mini haljine i suknje. Nakon nekoliko modnih godina tijekom kojih su se u središtu modnih kolekcija i naših ormara nalazile midi haljine i suknje, proljeće i ljeto 2022. će odmjerenost midi dužine zamijeniti odvažnošću mini dužine. Trend mini dužine pokrenula je modna kuća Miu Miu čija je micro suknja brzo postala jedan od najpoželjnijih odjevnih komada.

Iza modne kuće Miu Miu nalazi se talijanska dizajnerica Miucciu Prada. Iako se istaknula kao sestrinska modna kuća Prade, Miu Miu bitno se razlikuje svojom estetikom od svoje “velike sestre”. Jednom prilikom, Miucciu Prada istaknula je da kad kreira Prada kreira za sebe, a kad kreira za Miu Miu kreiraza cool djevojku koja bi htjela biti. Definitivno usmjerena na mlađu modnu publiku (ali nikako rezervirana isključivo za nju), modna kuća Miu Miu svake sezone donosi kreativne i odvažne kolekcije.

Za sezonu proljeće/ljeto 2022., modna kuća Miu Miu predstavila je očekivano dobru kolekciju s jednom neočekivanom zvijezdom kolekcije – micro suknjom.

Suknja koja je pokrenula trend mini dužine

U svojoj Miu Miu kolekciji za sezonu proljeće/ljeto 2022., Miucciu Prada je odbacila poznata pravila i zaigrala se pojmom poslovne i svakodnevne garderobe. U postpandemijskom svijetu, čudno više nije čudno, poručila je Prada i predstavila zanimljive alternative klasičnim modelima – pletene suknje dolaze s visokim izrezom, košulje su krate, pletivo je predimenzionirana i isprano, a paleta boja cijele kolekcije je zagasita i nenametljiva. I tu je naravno i micro suknja koja je već na reviji zapela za oko svim modnim trendsetericama i modnim urednicama.

Nekoliko mjeseci nakon Miu Miu revije, početak sezone proljeće/ljeto 2022. je stigao, a s njim je stigao i početak vladavine micro suknje s Miu Miu potpisom. Miu Miu micro suknja već je osvanula na naslovnicama prestižnih magazina poput Vanity Faira na kojoj ju nosi Nicole Kidman te magazina Elle, Another i mnogih drugih, a zvijezda je i nekih od najboljih proljetnih modnih editorijala. Osim u časopisima, svoje mjesto pronašla je i u ormarima modnih trendseterica.

Miu Miu micro suknja – od revije do street style scene

Zbog spuštenog struka i tek nekoliko centimetara dužine, Miu Miu definitivno nije za svakoga, ali je uspješno pronašla svoju publiku. Na tjednu mode u Parizu nosilo ju je čak nekoliko modnih trendseterica, a zasigurno ste ju zamijetili i na Instagramu.

Od naizgled gotovo nenosivog komada, Miu Miu micro suknja postala je jedan od najpoželjnijih proljetnih modela i pokrenula cijeli trend ultra kratkih suknji i haljina. O njezinoj popularnosti govori i činjenica da na high streetu već možemo pronaći pregršt modela inspiriranih upravo Miu Miu micro suknjom. Kako je izgledala na modnoj pisti, a kako izgleda na street style sceni, pogledajte u nastavku!

Učitati još
Zatvori