Mija Knežević ima modni stil u koji smo zaljubljeni

Mija Knežević ima modni stil u
koji smo zaljubljeni

Modni stil je nešto što se stječe godinama. Mogli bismo zaključiti kako imati dobar stil zapravo znači puno komponenti koje se na kraju spoje u jednu, a to je vaša osobnost. Biti kreativan ne znači nužno ne pratiti modne trendove ili ih bojkotirati već u moru izbora pronaći ono što odgovara vama i vašoj osobnosti i to kombinirati na specifičan način. Zbog prevelikog utjecaja modnog marketinga, ali i brojnih društvenih mreža koje nalažu trendove, često nam se čini kako dosta ljudi izgleda zapravo isto jer slijepo prate trendove. No, ne pratiti trend ne znači da niste dovoljno cool, nego je samo stvar vašeg odabira je li se nešto uklapa ili ne u vaš osobni stil.

Stil je puno više od same mode

Kakav ćemo imati stil ovisi o više faktora. Name, životni stil i posao nam često diktiraju odijevanje pa se u tom smislu i gradimo. Ako se netko bavi poslom koji zahtjeva određeni dress code sigurno će to utjecati na sadržaj ormara. Dok, s druge strane oni koji se bave kreativnim poslovima imat će više slobode u kreiranju dnevnih kombinacija. No, ne znači nužno imati dobar stil, ako nosimo šarene kombinacije. Imati stila značilo bi da se dobro osjećamo u onome što nosimo i da ta sigurnost i energija pršte iz naše pojave. Koje trendove ćete usvojiti ostaje na vama, ali trendovi zasigurno nisu mjerilo nečijeg stila.

Mija Knežević – It djevojka s briljantnim stilom

Kada bismo mogli izabrati osobu s društvenih mreža koja ima poseban stil, izdvojili bismo Miju Knežević. Oni  koji su pratili razvoj streetstyle kulture sigurno znaju za ovu IT djevojku koja je u začecima streetstyle fotografije bila na svim platformama. Mija ima originalni stil, vjerna je svom ukusu i pomno odabire svaki komad bez obzira je li riječ o trendu. Njezin stil bismo mogli opisati kao kombinaciju svega po malo, ali na specifično prepoznatljiv način. Ona vješto kombinira nosive i glamurozne komade kako bi završni dojam naprosto bio savršen. Mija je vjerna visokim modnim kućama, ali i manjim brendovima koje preferira. U posljednje vrijeme je viđamo u kombinacijama francuske kuće Potou i JW Andersona.

Na njezinom Instagram profilu često možemo naići na modne kritike upućene današnjoj estetici, a ovo se osobito odnosi na slijepo praćenje trendova. Mija je kombinacija klasike i modernoga, vješto koketira s modom i na kraju uvijek izazove reakciju. Koji god stil preferirali, njezine kombinacije će vam se sigurno svidjeti.

Kada govorimo o stilu, on je zapravo vrsta kreativnosti i svaka osoba prvenstveno treba biti neopterećena da bi se modno izrazila. Iako Mia već godinama živi u New Yorku, gradu u kojem se puno jednostavnije kreativno izraziti, to ne znači da trebate biti opterećeni predrasudama jer samo unutarnja sloboda će istaknuti talent. Imati stila, značilo bi biti talentiran, ali ne u smislu slaganja kombinacija, nego u smislu slobode i neopterećenosti društvenim normama. Živjeti svoj stil, imati svoj film i dobro se osjećati je zapravo put za izgraditi osebujan i prepoznatljiv stil.

Učitati još
Zatvori