Mihano Momosa predstavio još jednu divnu kolekciju

Mihano Momosa predstavio još
jednu divnu kolekciju

Mihano Momosa predstavlja kolekciju Pre Fall 2019. nastalu iz ljubavi prema zimskim odjevnim komadima. Inspirirana ženstvenim krojevima, kolekcija poznatog srpskog modnog brenda sastavljena je od čistog kašmira koji će ublažiti oštrinu hladnih zimskih dana.

Ideja kolekcije je da razbije monotoniju zimske bjeline i skrene pažnju na kaput i pelerine klasičnog i pomalo retro dizajna, kao odraz specifičnog stila. Uz boju devine dlake i uobičajenih pastelnih tonova, po prvi puta koriste se i intenzivnije boje kao što su kraljevsko plava i fuksija.

Komade ukrašavaju delikatni detalji – ručno izrađeni cvjetovi od kašmira koji naglašavaju eleganciju modela. Uprkos očitom i efektnom prijelazu s pastelnih na intenzivne tonove identitet brenda ostaje prepoznatljiv kroz detalje.

Zvijezda kolekcije je svakako redizajnirana Olya bag u mini verziji. Ove sezone Olya standardnih i mini dimenzija bit će dostupna u dvije nove boje, koje prate kolekciju, a to su kraljevsko plava i boja devine dlake. Prateći posljednje modne trendove, mini Olya može se nositi oko struka, na ramenu ili u ruci, dizajnirana kao savršeni modni dodatak koji će se lako uskladiti sa svakim stilom.

Učitati još
Zatvori