Mašne za kosu: Znamo kako trendi ukras nositi u dnevnoj i večernjoj varijanti
Mašne za kosu: Znamo kako trendi ukras nositi u dnevnoj i večernjoj varijanti

Mašne za kosu: Znamo kako trendi ukras nositi
u dnevnoj i večernjoj varijanti

Mašne za kosu dugo su bile omiljeni modni dodatak za mnoge poznate dame, od glumice Brigitte Bardot do Kate Middleton, princeze od Walesa. Posljednjih nekoliko sezona mašne u kosi često vidimo na crvenim tepisima i modnim pistama. U 2023. mašne su postale vrlo trendi dodatak. Krasile su frizure slavnih dama kao što su Emma Watson, Hailey Bieber i Sydney Sweeney. Na modnim pistama mašne različitih veličina kombinirane su s eksperimentalnim postavama i sezonskim tonovima.

U 2024. godini predviđa se apsolutna dominacija mašni. Mi nemamo ništa protiv jer predstavljaju najjednostavniji način uređivanja frizure u svakoj sezoni i daju elegantan touch outfitima.

Ultimativni simbol ženstvenosti

Mašna kao omiljeni motiv obožavatelja elegantnog i luksuznog stila desetljećima se ističe kao simbol ultimativne ženstvenosti, a u svojim je kolekcijama svako malo iznova predstavljaju modne kuće Dior, Chloe i Chanel. Bilo na košuljama, torbama, cipelama ili u obliku nakita, mašne su kroz povijest rado nosile brojne it djevojke kao što su Grace Kelly, Jackie O. i Lady Diana, a do dan danas taj je elegantan ukras omiljen među zvijezdama koje vole izgledati profinjeno.

Mašna za kosu – svečane i opuštenije varijante

Mašne za kosu posebno su popularne u vrijeme blagdanskih okupljanja i božićnih zabava. Najbolje izgledaju kada su izrađene od raskošnih “zimskih materijala” kao što su saten i baršun. Odlično pristaju uz male crne ili crvene haljine i crne smokinge, ili u dnevnoj varijanti, uz ljupke vunene veste ili sako od tweeda. Ležernija varijanta mašni za kosu dolazi u obliku mini mašnica. Možete ih nositi u dnevnim i večernjim prilikama, a stavljaju se na pletenice ili konjske repove za ultimativni chic izgled ove zime.

U nastavku vam donosimo dvije high end i dvije street wear varijante ovog simpatičnog ukrasa za kosu.

jennifer behr mašna za kosu
jennifer behr (farfetch)
prada satenski rajf s mašnom (2)
prada (mytheresa)
H&M
pull&bear
Učitati još
Zatvori