Marame ostaju jedan od najpoželjnijih modnih dodataka i u 2018. godini

Marame ostaju jedan od najpoželjnijih
modnih dodataka i u 2018. godini

Prošlog smo ih ljeta na plaži obožavali jer marame su savršeni S.O.S modni dodatak za kojim možemo posegnuti i u trenu na stylish način maknuti kosu s lica. Tada su, nakon nekoliko sezona stagnacije s novim žarom još jednom ušle u naše živote, a čini se kako ćemo ih u novoj sezoni nositi u svim mogućim prilikama. Svilene i s najrazličitijim uzorcima mogu postati okosnica cijelog outfita ili mu dati onaj završni touch.

A post shared by paloma wool (@palomawool) on

Marame u kosi i oko vrata

Marame u kosi daju dodatnu dozu elegancije najobičnijem repu ili punđici. Vrlo ih je jednostavno stilizirati, vežući oko gumice za kosu jednom kad smo se odlučili za visoku ili nisku varijantu frizure, a dodatno se mogu vezati oko glave u kombinaciji s raspuštenom kosom.

Filmske dive 50-ih i 60-ih godina ikoničnim su učinile vezanje marame oko vrata, a postoje brojni načini na koje to možete prilagoditi sebi. Kratka svilena marama može se preklopiti u trokut ili u traku te zavezati u čvor oko vrata, dok se tanki svileni šal može omotati više puta, vezati u mašnu ili neobavezno pustiti da mu krajevi vise. Go to modni dodatak Francuskinja zaista je postao jedan klasični komad koji ćemo ovog proljeća voljeti više nego ikad – donosimo u nastavku nekoliko primjera trendseterica za vašu inspiraciju.

A post shared by ??Sara (@collagevintage) on

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori